Video ⟩ Kerrs: Bez Karija mums tas neizdotos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Stīvs Kerrs
Stīvs Kerrs Foto: AFP/SCANPIX

Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kerrs uzskata, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiontitula izcīnīšanās galveno lomu viņa vadītajā komandā spēlēja Stefans Karijs. Bez viņa to nebūtu iespējams paveikt.

"Warriors" basketbolisti finālsērijas sestajā mačā ar rezultātu 103:90 (27:22, 27:17, 22:27, 27:24) pieveica Bostonas "Celtics", gūstot panākumu sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2.

Karijs tika nosaukts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. 

"Ņemot vērā to, kā lietas pēdējā laikā iegrozījušās, šis, iespējams, ir visnegaidītākais tituls, bet mums paveicās. Visam tam iemesls ir Karijs," pēc spēles preses konferencē sacīja Kers. 

Sešās finālsērijas spēlēs Karijs vidēji mačā guva 31,2 punktus, savāca 6,0 atlēkušās bumbas un atdeva 5,0 piespēles.

Kerrs savā spēlētāja karjerā izcīnīja piecus čempiontitulus (trīs ar Čikāgas "Bulls" un divus ar Sanantonio "Spurs"). Kā treneris viņš ieguvis četrus titulus ar Goldensteitas vienību. 

"Bieži esmu teicis, ka Stefans man atgādina Timu Dankanu. Protams, tie ir divi pilnīgi dažāda tipa spēlētāji, bet es runāju par viņu pārliecību, attieksmi, cilvēcību. Tā ir pārsteidzoša īpašību kombinācija, kas liek ikvienam viņam sekot. Protams, visi pielika pūles, taču es domāju, ka bez Karija nekas nebūtu izdevies," skaidroja treneris. 

Karijs 22 izslēgšanas spēlēs iemeta 602 punktus, kas ir visu laiku otrs labākais rādītājs "play-off" turnīrā. 1998. gadā leģendārais Maikls Džordans guva 680 punktus. 

"Warriors" izcīnīja ceturto titulu astoņu gadu laikā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu