Latviete ievēlēta Eiropas Sporta medicīnas federācijas valdē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sandra Rozenštoka.
Sandra Rozenštoka. Foto: Facebook/Latvijas Paralimpiskā komiteja

Latviete Sandra Rozenštoka maija beigās ievēlēta Eiropas Sporta medicīnas federācijas valdē, viņa atklāja sarunā TVNET raidierakstā "Čempionu brokastis".

Organizācijas valdes vēlēšanas notika 26. maijā un tajās Rozenštoka par Latvijas pārstāvi vadības grupā.

"Latvijai tas ir nozīmīgs brīdis, jo varam piedalīties dokumentu izstrādē, kas nosaka sporta medicīnas politiku Eiropā. Šī organizācija cenšas panākt, ka sporta ārsts ir pamatspecialitāte visā Eiropā. Latvijā tā ir pamatspecialitāte, bet mums kā mazai valstij ir svarīgi, lai tā būtu plaši atzīta [šādā statusā]. Vēl liels šīs federācijas pienesums ir rūpēšanās par profesionālo sportistu medicīnisko uzraudzību. Pagājušā gada oktobrī izveidojām publikāciju, kur aprakstīts, kā precīzi jāveic profesionālo sportistu veselības pārbaudes. Nākamais posms ir to pašu definēt amatieru līmeņa sportistiem, jo viņi nereti ir pakļauti lielākam riskam," sarunā ar TVNET sacīja Rozenštoka.

Sporta ārste uzskata, ka tuvākajā laikā Latvijā varētu skaidrāk definēt, kam un kādas veselības pārbaudes nepieciešamas. Citi ārsti esot atzinuši, ka šādas konkrētas informācijas pietrūkst.

Vienīgā Eiropas valsts, kurā šis jautājums vairs nav neskaidrs un nesakārtots, ir Itālija. Tur jau kopš 1982. gada ir spēkā likums, ka visa līmeņa sacensību rīkotāji drīkst reģistrēt tikai tādus dalībniekus, kuru vārdi atrodami speciālā reģistrā jeb sporta medicīnā pārbaudīti.

Plašāku sarunu ar Sandru Rozenštoku par sporta medicīnu Latvijā, vai profesionālais sports neatgriezeniski kaitē veselībai un bērnu sportu Latvijā meklējiet ziņu medijā TVNET jau pirmdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu