Uz Pasaules kausa izcīņu Antverpenē devusies 3x3 izlase

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Nauris Miezis
Nauris Miezis Foto: FIBA.com

Pasaules kausa izcīņā 3x3 basketbolā, kas no 21. līdz 26. jūnijam risināsies Antverpenē, Latviju pārstāvēs olimpiskie čempioni Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis, kā arī "zelta komandas" ilggadējais tuvākais rezervists Artūrs Strēlnieks, kurš aizstās savainojumu ārstējošo Edgaru Krūmiņu, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Grupas turnīrā Latvijas komanda trešdien, 22. jūnijā, plkst. 15 spēlēs ar Ķīnas izlasi, bet plkst. 16:55 ar Japānu. Piektdien, 24. jūnijā, plkst. 12:25 spēle ar Nīderlandi, plkst. 16:20 – ar Poliju.

Grupas uzvarētāji kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet 2. un 3. vietas ieguvēji astotdaļfinālā cīnīsies attiecīgi ar 3. un 2. vietas ieguvējiem B grupā. Visas piecas komandas pagājušajā vasarā piedalījās olimpiskajā turnīrā.

Latvijas basketbolisti pirms izlozes bija izlikti ar 3. numuru – saskaņā ar FIBA veidoto nacionālo federāciju rangu tabulu. Pasaules kausa izcīņā latvieši līdz šim visveiksmīgāk startējuši 2019. gadā, kad izcīnīja 2. vietu (finālā zaudējums ASV komandai). Nīderlandes komanda divreiz izcīnījusi sudraba medaļas, bet Polijas vienība 2019. gadā izcīnīja 3. vietu.

Vīriešu turnīrs

A grupa: Serbija, Francija, Puertoriko, Brazīlija un Jaunzēlande.

B grupā: Lietuva, Vācija, Mongolija, Taivāna, Čīle.

D grupā: Beļģija, ASV, Austrija, Ēģipte, kvalifikācijas uzvarētāji.

Sieviešu turnīrs

A grupa: Vācija, Rumānija, Lietuva, Japāna, Ķīna;

B grupa: Francija, ASV, Austrija, Brazīlija, Jaunzēlande;

C grupa: Polija, Mongolija, Ēģipte, Dominikana, Beļģija;

D grupa: Spānija, Nīderlande, Kanāda, Čīle, Izraēla.

No 21. līdz 24. jūnijam notiks grupu turnīri, 25. jūnijā – astotdaļfināli un ceturtdaļfināli, 26. jūnijā pusfināli un finālspēles.

Pasaules kausa izcīņas turnīri notiek kopš 2012. gada. Latvija iepriekš bijusi pārstāvēta trijos turnīros.

2012. gadā Atēnās Edgars Krūmiņš, Kristaps Kanbergs, Lauris Mizis un Ervīns Jonāts grupas turnīrā uzvarēja vienā spēlē no piecām, noslēguma tabulā ieņemot 18. vietu.

2018. gadā Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis grupas turnīrā uzvarēja visās četrās spēlēs, bet ceturtdaļfinālā ar 15:21 zaudēja Polijas izlasei un noslēguma tabulā ieņēma 5. vietu.

2019. gadā Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis izcīnīja sudraba medaļas. Sieviešu turnīrā Baiba Eglīte, Ieva Kūlīte, Kristīna Petermane un Liene Stalidzāne četrās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un finišēja 15. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu