Blūms par Porziņģa lēmumu distancēties: Tas nešķiet pareizi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbola izlases bijušais kapteinis Jānis Blūms uzskata, ka Kristapam Porziņģim vasarās vajadzētu trenēties kopā ar valstsvienību, pat ja viņš nevar doties laukumā un spēlēt.

22. un 26. jūnijā Latvijas izlase aizvadīs pārbaudes mačus pret principiālajiem pretiniekiem Lietuvas basketbolistiem.

Savukārt 30. jūnijā Latvijas basketbolisti dosies laukumā pret Serbijas izlasi, lai cīnītos par pirmo vietu Pasaules kausa kvalifikācijas A apakšgrupā.

Ar izlasi kopā šobrīd nav Latvijas basketbola spožākā zvaigzne Porziņģis, kurš iepriekš izteicās, ka valstsvienībai varētu palīdzēt augustā gaidāmajos Pasaules kausa kvalifikācijas mačos.

Blūms, kurš tiks godināts pirms 22. jūnija mača, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Sporta Studija" kritiski izteicies par Porziņģa norobežošanos no izlases.

"Es nezinu, kāda Kristapam ir komunikācija ar [Latvijas Basketbola savienības] prezidentu, bet kaut kā tas nešķiet pareizi. Viņš trenējas Daugavas Sporta namā, bet blakus "Arēnā Rīga" trenējas izlase. Viņš to pašu individuālo treniņu var aizvadīt "Arēnā Rīga" un būt ar izlasi. Man tas nešķiet pareizi. Man gribētos, ka viņš ir [kopā] ar izlases čaļiem, pat ja nespēlē. Kaut vai aizvada treniņu pirms izlases kopējā treniņa vai arī iet ar izlases kreklu. Tas, manuprāt, būtu forši," sacīja bijušais izlases basketbolists.

Porziņģis pēdējo reizi Latvijas izlases kreklu mugurā vilka 2017. gada Eiropas čempionātā, kļūstot par komandas rezultatīvāko spēlētāju un palīdzot valstsvienībai izcīnīt piekto vietu, kas ir labākais rezultāts kopš neatkarības atgūšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu