Usiks: Situācija mājās nav tā labākā, taču darām to, kas jādara

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua (no kreisās) un Oleksandrs Usiks
Entonijs Džošua (no kreisās) un Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks nopietni gatavojas revanša cīņai pret britu Entoniju Džošua. Viņš vēlas iepriecināt savus līdzjutējus un aizstāvēt čempiona jostas.

Abu bokseru otrā cīņa risināsies 20. augustā Saūda Arābijas pilsētā Džidā. 

Pirmajā duelī, kas pērn septembrī norisinājās Londonā, Usiks pēc tiesnešu lēmuma izcīnīja uzvaru (117-112, 116-112, 115-113), savā īpašumā iegūstot Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostas.

"Situācija mājās [Ukrainā] nav tā labākā, taču darām to, kas jādara. Ar komandu darām savu darbu. Mēs smagi strādājam, lai sasniegtu savus mērķus," preses konferencē sacīja Usiks. "Nekad neesmu izcēlies ar skaļiem paziņojumiem - vienkārši strādāju un daru savu darbu treniņnometnē. Darīšu to līdz pat cīņas dienai. Tad došos ringā un ar savu boksu iepriecināšu līdzjutējus. Patlaban esmu vairāk nekā priecīgs, nevis tāpēc, ka esmu pasaules čempions, bet gan tāpēc, ka man ir draugi, sieva, bērni un lieliska komanda." 

Foto: Usiks uzvar Džošua un iegūst smagsvaru čempiona jostas

Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Usiks devās aizstāvēt savu dzimteni, taču pēc nepilna mēneša viņam tika dota atļauja pamest valsti, lai gatavotos cīņai ar Džošua.

Usika menedžeris Egis Klims norādīja, ka Džošua darīs visu, lai atgūtu zaudētās jostas. 

"Šī cīņa būs svarīga abiem bokseriem. Skaidrs, ka Entonijs vēlas atgūt jostas. Viņam ir jauna komanda un jauns treneris," pauda Klims.

"Oleksandram ir jāsaglabā savas jostas, lai varētu virzīties uz priekšu. Pastāv liela iespēja, ka šī cīņas uzvarētājs cīnīsies par absolūtā čempiona titulu. Un tā jau būs vēsture."

Džošua, kuram ir 32 gadi, karjerā piedzīvojis divus zaudējumus. 2019. gadā viņš negaidīti piekāpās meksikāņu izcelsmes ASV bokserim Endijam Ruisam junioram, bet pēc tam britam izdevās revanšēties un atgūt pasaules čempiona jostas. Džošua kontā ir 24 uzvaras (22 nokauti).

"Man ir jāpateicas Usikam un viņa komandai. Neesmu nīdējs, cienu cilvēkus un viņu profesiju, cienu viņu sasniegumus. Tas mani motivē kļūt labākam. Ja kāds noteiktos aspektos ir labāks par mani, man sevi jāmotivē un jāpiespiež kļūt labākam par viņu. Un to es vienmēr esmu darījis. Pats labākais ir tas, ka man ir otrā iespēja," norādīja Džošua. 

Lielbritānijas bokserim šī būs otrā cīņa Saūda Arābijā. Pirmo reizi viņš tur cīnījās 2019. gada decembrī, kad uzveica Endiju Ruisu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu