Cipruss atklāj aplēses, cik varētu izmaksāt Porziņģa līguma apdrošināšana

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: FIBA.com

Kristapa Porziņģa līguma apdrošināšana, lai viņš palīdzētu valstsvienībai Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, varētu izmaksāt pusmiljonu eiro, Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss atklāja intervijā "William Hill TV", sarunājoties ar basketbola leģendu Valdi Valteru.

Latvijas izlase 22. jūnijā "Arēnā Rīga" un 26. jūnijā Šauļos aizvadīs pārbaudes spēles pret Lietuvas valstsvienību, gatavojoties Pasaules kausa kvalifikācijas mačiem, kas paredzēti 30. jūnijā savā laukumā pret Serbiju un 3. jūlijā izbraukumā pret Slovākiju.

Porziņģis šobrīd atlabst no mikrotraumām, taču Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas 'Wizards" zvaigzne paudusi cerību palīdzēt Latvijas izlasei augustā gaidāmajos Pasaules kausa kvalifikācijas nākamās kārtas mačos, kur būs jāspēkojas ar Turciju, Grieķiju un Lielbritāniju.

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) un NBA vienošanās paredz, ka pasaules spēcīgākās basketbola līgas spēlētāji starpsezonā savas valstsvienības var pārstāvēt 28 dienas. Ņemot vērā, cik lielu atalgojumu saņem NBA spēlētāji, svarīgs aspekts ir basketbolistu apdrošināšana.

Porziņģis pēdējo reizi Latvijas izlasē spēlēja 2017. gadā, palīdzot valstsvienībai izcīnīt Eiropas čempionātā 5. vietu, kas ir labākais rezultāts kopš valsts neatkarības atgūšanas. Togad basketbolista apdrošināšana no valsts budžeta līdzekļiem izmaksāja aptuveni 123 tūkstošus eiro.

Teorētiski apdrošināšanu sedz FIBA, taču NBA var izveidot sarakstu, tajā iekļaujot līdz pat 20 Eiropas spēlētājiem, uz kuriem vienošanās neattiektos. Tas nozīmē, ka šo spēlētāju apdrošināšana tiktu novelta uz nacionālo federāciju pleciem. Cipruss norādīja, ka pagaidām šāda saraksta vēl nav.

Cipruss izvairīgi komentēja Porziņģa apdrošināšanas jautājumu, tomēr LBS ģenerālsekretārs atklāja aplēses - Latvijas slavenā basketbolista apdrošināšana šogad varētu izmaksāt pat pusmiljonu eiro. Un vēl tikpat liela summa jāmaksā, ja Porziņģis gūst traumu Latvijas izlases rindās.

Porziņģis kopš 2015. gada ir NBA spēlētājs. Karjeras pirmajās četrās sezonās viņa alga bija nedaudz virs četriem miljoniem gadā. 2019. gadā liepājnieks vienojās par piecu gadu līgumu un atalgojumu 158 miljonu dolāru apmērā

Jau ziņots, ka Slovēnijas Basketbola asociācija (KZS) iepriekš pauda sašutumu, ka FIBA nav sniegusi pilnvērtīgu informāciju par NBA un Eirolīgas klubu spēlētāju apdrošināšanu. Šoruden valstsvienībai Eiropas čempionātā plāno palīdzēt NBA zvaigzne Luka Dončičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu