Latvijas volejbola izlases EČ kvalifikācijas spēles aizvadīs Valmierā, Jelgavā un Rīgā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu volejbola izlase
Latvijas vīriešu volejbola izlase Foto: Artūrs Stiebriņš

Latvijas vīriešu volejbola izlase Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra mājas spēles šovasar aizvadīs Valmierā un Jelgavā, bet sieviešu valstsvienība – Jelgavā un Rīgā, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Latvijas vīriešu izlase mājas spēlē 6. augustā Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā uzņems Somijas izlasi, bet 21. augustā Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā kvalifikācijas ciklu noslēgs ar cīņu pret Austriju.

Ja Jelgavā augstākā kaluma cīņas ir ierasta lieta, Valmierā tā būs volejbola atgriešanās pilsētā, kur pēdējoreiz Latvijas vīriešu valstsvienība spēlēja 2007. gada Eiropas līgas mačos, piekāpjoties Slovākijas izlasei. No pašreizējā sastāva pirms vairāk nekā 15 gadiem neviens no volejbolistiem laukumā nedevās, bet pašreizējais izlases treneris Austris Štāls bija komandas "libero".

"Esam priecīgi atgriezties Valmierā un paldies pašvaldībai par atbalstu šīs idejas realizēšanai. Valmieras pilsēta jau sen ir apliecinājusi, ka māk sarīkot augsta ranga sacensības un uzņemt augsta līmeņa spēles, vēl nesenā pagātnē tur ir notikušas izlašu spēles handbolā un basketbolā," sacīja Latvijas vīriešu izlases koordinators Arturs Vitkovskis, piebilstot, ka Vidzemes Olimpiskajā centrā viss atbilst šāda ranga volejbola spēļu rīkošanas prasībām.

21. augustā Jelgavai netālajos Ozolniekos jauniešiem ieplānotas Vasaras spēļu volejbolā finālsacensības, lai arī viņiem būtu lielāka iespēja klātienē sekot līdzi vīriešu izlases spēlei.

Arī sieviešu izlasei pirmā E grupas cīņa mājās ar Dāniju 24. augustā notiks Jelgavā, bet spēle 4. septembrī ar Spāniju un 11. septembra mačs ar Slovākiju norisināsies "Rimi" Olimpiskajā centrā Rīgā.

Vīriešu izlases EČ kvalifikācijas spēles:

  • 6. augusts plkst. 18:00 Vidzemes Olimpiskais centrs
  • 21. augusts plkst. 17:00 Zemgales Olimpiskais centrs

Sieviešu izlases EČ kvalifikācijas spēles:

  • 24. augusts plkst. 19:30 Zemgales Olimpiskais centrs
  • 4. septembris plkst. 17:00 Rimi Olimpiskais centrs
  • 11. septembris plkst. 17:00 Rimi Olimpiskais centrs
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu