Video ⟩ "Lightning" viesos uzvar "Avalanche", saglabājot cerības izcīnīt Stenlija kausu trešo gadu pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Stenlija kausa izcīņas finālsērijas piektajā spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning" viesos spēja uzvarēt Kolorādo "Avalanche" vienību, saglabājot cerības uz uzvaru Stenlija kausa izcīņā trešo sezonu pēc kārtas.

"Lightning" viesos bija pārāki ar 3:2 (1:0, 1:1, 1:1), spējot sērijā panākt 2-3. Nākamais mačs svētdien norisināsies "Lightning" laukumā.

Pirmos vārtus mačā guva "Lightning" aizsargs Jans Ruta, kurš 16.minūtē ieslidoja mājinieku zonā un ar tālu metienu pārspēja Dārsiju Kemperu.

Otrās trešdaļas sestajā minūtē Valērijs Ņičuškins panāca izlīdzinājumu, taču trīs minūtes vēlāk viesi atguva vadību, Ņikitam Kučerovam gūstot vārtus vairākumā - 2:1.

Trešā perioda sākumā mājinieku rezultatīvākais spēlētājs Keils Makars panāca 2:2, tomēr pēdējos vārtus mačā guva viesi - Ondržejs Palāts spēles 54.minūtē nodrošināja "Lightning" uzvaru ar 3:2, saglabājot cerības trešo reizi pēc kārtas triumfēt Stenlija kausa izcīņā.

"Lightning" šajā mačā bija jāiztiek bez traumu guvušā Brendena Pointa, kamēr "Avalanche" nevarēja palīdzēt sērijas pirmā mača uzvaras vārtu papildlaikā autors Andrē Burakovskis.

"Lightning" vārtsargs Andrejs Vasiļevskis piektdien atvairīja 35 no 37 metieniem, bet "Avalanche" vārtsargs Kempers tika galā ar 26 no 29 viesu mestajām ripām.

Kā zināms, kopš pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem Tampas vienība ir pirmā komanda, kas trīs gadus pēc kārtas sasniegusi Stenlija kausa finālu - no 1983. līdz 1985.gadam to paveica Edmontonas "Oilers".

"Avalanche" ir divkārtēja Stenlija kausa ieguvēja, pirmo trofeju izcīnot 1996.gadā ar Sandi Ozoliņu sastāvā un atkārtojot šo panākumu 2001.gadā. "Lightning" kontā bez iepriekšējo divu sezonu tituliem ir arī uzvara 2004.gadā.

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa izcīņas finālsērijā "Lightning" ar rezultātu 4-1 uzvarēja Monreālas "Canadiens".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu