Serbijas izlases treneris tribīnēs gaida apskaužami lielu skaitu Latvijas fanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Svetislavs Pešičs
Svetislavs Pešičs Foto: Serbijas Basketbola federācija (kss.rs)

Serbijas valstsvienības galvenais treneris Svetislavs Pešičs spriež, ka ceturtdien "Arēnā Rīga" pulcēsies liels skaits Latvijas basketbola fanu, kas atbalstīs savu komandu Pasaules kausa kvalifikācijas mačā.

30. jūnijā "Arēnā Rīga" basketbolistiem paredzēts duelis ar Serbijas izlasi, bet 3. jūlijā izbraukumā Levicē būs jācīnās pret Slovākijas valstsvienību.

Latvijas un Serbijas izlases jau nodrošinājušas vietu Pasaules kausa kvalifikācijas noslēdzošajā posmā. Uzvara ceturtdienas spēlē vismaz ar divu punktu starpību Latvijai garantēs pirmo vietu grupā, neatkarīgi no pēdējā mača rezultāta.

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju. Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023. gada februārī, grafiks būs atkarīgs no vietu kārtības grupas noslēguma tabulā. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) vēsta, ka, ņemot vērā paredzamo lielo skatītāju skaitu un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) spēlēs spēkā esošās drošības prasības, skatītāji aicināti ierasties laikus, lai varētu izbaudīt spēli no pirmās minūtes.

"Mēs lēnām esam sapulcējušies un tagad trenējamies. Puiši parādījuši lielisku entuziasmu, viņi vēlas labi sagatavoties," Serbijas Basketbola federācija citē Pešiču.

Serbijas izlase mačam pret Latviju gatavojas 15 spēlētāju sastāvā. Kandidātu lokā ir divi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) basketbolisti - Nemaņa Bjelica un Bobans Marjanovičs.

"Latvijas basketbolisti nespēlēs Eiropas čempionātā, taču viņu mērķis ir to darīt Pasaules kausā. Neteikšu, ka viņi ir spēcīgāki par Lietuvas basketbolistiem, kuri spēlēs Eiropas čempionātā. Tomēr redzot, ka viņi pārbaudes spēlē lietuviešus uzveica ar 20 punktu pārsvaru, ir skaidrs, ka tā ir talantīga komanda. Viņi kopā ar mums, Grieķijas un Turcijas basketbolistiem ir favorīti cīņa par ceļazīmi uz Pasaules kausu," uzskata Serbijas izlases treneris.

Serbijai pēc spēles pret Latviju paredzēts duelis ar Beļģiju. Pešičs gaida sīvu cīņu abos mačos.

"Būs sīvas cīņas, it sevišķi pirmajā spēlē Rīgā. Viņi sapulcēja 9000 skatītāju mačā pret Beļģiju [precizējums - protokolā norādīts, ka spēli apmeklēja 6700 skatītāji]. Mūsu valstī jau sen tā nav bijis," teica treneris.

Latvijas izlase nekad nav uzveikusi Serbijas valstsvienību. Iepriekšējā tikšanās notika pērn Pasaules kausa kvalifikācijā, kad latvieši izbraukumā piekāpās ar rezultātu 100:101.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu