Video ⟩ Ar negaidītu zaudējumu pārtrūkst "Valmiera FC" iespaidīgā uzvaru sērija

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Valmiera FC/Facebook

"Valmieras" komanda "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 20.kārtas spēlē ceturtdien savā laukumā piekāpās Jūrmalas "Spartaka" vienībai, bet RFS svinēja uzvaru savā laukumā, turnīra tabulā pietuvojoties valmieriešiem līdz piecu punktu atstatumam.

Čempionāta līdere "Valmiera FC" savā mājvietā Jāņa Daliņa stadionā ar 1:2 (1:1) piekāpās Jūrmalas "Spartakam".

Līdz ar to pārtrūka "Valmiera FC" 15 pēc kārtas izcīnītu uzvaru sērija un 18 nezaudētu spēļu sērija. Valmierieši piedzīvoja vien otro zaudējumu šosezon.

​Mājinieki vairāk uzbruka un tika atalgoti par to ar izvirzīšanos vadībā 20.minūtē. Pēc brīvsitiena izspēles no labās malas un centrējuma soda laukumā bumba uz soda laukuma līnijas atlēca pie neviena nepieskatītā Alvja Jaunzema, kurā ar ne pārāk spēcīgu, taču precīzu sitienu raidīja to vārtu labajā augšējā stūrī.

Valmieriešiem bija vēl vairākas labas iespējas gūt otros vārtus, taču Raimonda Kroļļa sitienu atvairīja vārtsargs Dāvis Ošs, citi sitieni tika bloķēti vai bumba lidoja vārtiem garām pēc valmieriešu sitieniem.

Tāpēc negaidīti 33.minūtē rezultāts kļuva neizšķirts. Pirmo spēli viesu rindās aizvadošais Ukrainas spēlētājs Jaroslavs Terehovs ar piespēli no laukuma vidus aiz mājinieku aizsargu mugurām izvirzīja vienatnē pret mājinieku vārtsargu Rihardu Matrevicu Kvadvo Asamoā, kurš savu izdevību izmantoja - 1:1.

Arī otrajā puslaikā vairāk uzbruka mājinieki, taču vārtus guva viesi. 89.minūtē pēc Oļega Laizāna piespēles vēl vienus vārtus guva Asamoā - 2:1 "Spartaka" labā.

Valmieras futbolisti šosezon ar "Spartaku" jau divreiz bija tikušies un abos mačos bija svinējuši uzvaras - 4:1 savā laukumā un 2:0 viesos.

Otrā spēlē RFS Jāņa Skredeļa stadionā ar 4:0 (1:0) pieveica "Daugavpili".

Rezultātu 37.minūtē ar 11 metru soda sitienu atklāja mājinieku aizsargs Petrs Marešs - 1:0.

Otrā puslaika pirmajā daļā viesi veica četras spēlētāju maiņas, bet RFS 64.minūtē Renāru Varslavānu nomainīja Deniss Rakels. Tieši pret viņu 68.minūtē pēc stūra sitiena izspēles atsitās Idovu Akintolas no vārtu līnijas tālāk no vārtiem sistā bumba, ielidojot atpakaļ vārtos, - 2:0 mājinieku labā.

3:0 76.minūtē panāca Emersons Santana, kurš vispirms mēģināja piespēlēt Rakelam, lai tas varētu bumbu raidīt pustukšos vārtos, bet pusminūti vēlāk pēc centrējuma no kreisās puses guva vārtus ar galvu.

89.minūtē mājinieki panāca arī 4:0, kad pēc Kevina Frīzenbihlera piespēles vārtus guva Rakels, "Daugavpilij" piedzīvojot nepelnīti lielu zaudējumu.

Šajā duelī abos mačos pārliecinošas uzvaras bija svinējusi RFS - 4:0 savā laukumā un 4:1 viesos.

Pārējās 20.kārtas spēlēs "Liepāja" piektdien savā laukumā uzņems "Riga", sestdien "Super Nova" savā laukumā Salaspilī mērosies spēkiem ar "Auda", bet "Tukums 2000"/"Telms" mājās spēlēs ar "Metta" vienību.

Turnīra tabulas galvgalī ar 50 punktiem 20 mačos ir "Valmiera", RFS ar 45 punktiem 20 mačos ieņem otro vietu, bet trešā ar 40 punktiem19 spēlēs ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 39 punktiem 19 mačos, "Auda" ar 27 punktiem 18 cīņās un "Daugavpils" ar 24 punktiem 19 dueļos. 14 punkti 18 cīņās ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai un "Spartakam", 13 punkti 19 cīņās ir "Metta", kamēr pieci punkti 19 mačos ir "Super Nova" vienībai.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu