Mairis Briedis piedzīvo karjerā otro zaudējumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis un Džeijs Opetaija
Mairis Briedis un Džeijs Opetaija Foto: EPA/Scanpix

Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien Austrālijas pilsētā Goldkostā piekāpās Džeijam Opetaijam, zaudējot Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un žurnāla "The Ring" pasaules čempiona jostas.

Austrālijas bokseris uzvaru izcīnīja 12 raundu cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu (116:112, 115:113 un 116:112).

37 gadus vecais Briedis līdz šim karjerā vienīgo reizi zaudējumu bija piedzīvojis 2018. gadā cīņā pret Ukrainas bokseri Oleksandru Usiku.

Brieža kontā profesionāla boksera karjerā ir 28 uzvaras (20 nokauti).

Savukārt 27 gadus vecais Opetaija karjerā ir nepārspēts - 23 uzvaras (17 nokauti).

Briedis piektdien oficiālās svēršanās procedūras laikā svēra 90,3 kilogramus, bet Opetaija bija par 300 gramiem vieglāks.

Sākotnēji cīņa bija paredzēta 6.aprīlī, taču tika pārcelta vēlāk, jo Briedis bija inficējies ar Covid-19. Savukārt pēc tam cīņu nācās vēlreiz pārcelt, jo Opetaija iedzīvojās ribu savainojumā.

Briedis pēc vairāk nekā gada pārtraukuma pērn oktobrī aizvadīja cīņu pret vācieti Arturu Mannu, trešajā raundā uzvarot ar tehnisko nokautu.

Latvietis 2020. gada septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, kā arī IBF čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla "The Ring" čempiona jostu.

Opetaijam pieder divas otrā ranga jostas - Pasaules Boksa organizācijas (WBO) "Global" čempiona tituls un IBF Āzijas un Okeānijas čempiona tituls. Tāpat viņš pārstāvēja Austrāliju 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Briedis pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā tika kritizēts par to, ka sociālajos tīklos publicēja ierakstu, kurā Krievijas izraisītajā karā Ukrainā "nenostājas nevienā pusē" un vainoja medijus karadarbības, viņaprāt, nepareizā atspoguļošanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu