Indrašis jau kļuvis par krievu propagandas marioneti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: hcadmiral.ru

Pēc publiskās ažiotāžas ap Mika Indraša iespējamo pievienošanos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībai Maskavas "Spartak", kā jau prognozēts, krievu propaganda šo gadījumu izmanto savās interesēs, pagriežot naratīvu sev labvēlīgi. 

Indrašis pagājušās nedēļas vidū parakstīja līgumu ar KHL komandu "Spartak". Vismaz tā ziņoja pats klubs. 

Hokejists joprojām situāciju publiski nav komentējis, kā arī sākotnēji izvairījās no komunikācijas ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadību. Beigu beigās abas puses vienojās tikties pagājušās nedēļas piektdienā, vakarpusē. Īsi pirms tikšanās Indrašis esot piedāvājis LHF ģenerālsekretāram Robertam Pļāvējam neizdevīgu laiku sarunai, tāpēc dialogs pārcelts uz šīs nedēļas sākumu.

Kā jau tika prognozēts, agresorvalsts mediji šo stāstu izmanto propagandas tiražēšanai, pagriežot to sev labvēlīgā gaismā.

Medijs "allhockey.ru" svētdien publicēja autora Samira Arara stāstu ar virsrakstu "Leģionāri grib spēlēt Krievijā, bet dzimtenē saņem draudus". Raksta titulbildē redzams Indrašis Vladivostokas "Admiral" formā, spēlējot pret Maskavas "Spartak" hokejistu.

Lai gan Latvijas likumdošana neaizliedz Indrašim braukt spēlēt Krievijā, Sporta likuma grozījumi paredz aizliegumu viņam turpmāk pārstāvēt izlasi jebkādā statusā. 

"Allhockey.ru" autors savā rakstā to nodēvējis par "bezprecedenta bullingu". Viņš publikācijā pauž, ka apbrīno Latvijas (un arī Zviedrijas, jo tekstā apspēlē arī zviedru aizsarga Robina Presa pievienošanos Čerepovecas "Severstaļ" vienībai) sabiedrības spēju izšķirt labās un sliktās darbavietas.

Arars raksta, ka jāļauj hokejistiem brīvi izvēlēties, kur spēlēt, jo "KHL dod iespēju nopelnīt labu naudu" un "spēlētāja karjera nav gara, tāpēc jānopelna ģimenes nodrošināšanai nākotnē".

Viņš uzsver, ka eiropieši nesaprot to, ka svarīgākais nav "par" un "pret", bet gan ģimene un tās labklājība.

Te gan jājautā, kāda labklājība iespējama Mariupoles vai Bučas iedzīvotāju ģimenēm pēc Krievijas asiņainajiem slaktiņiem tur?

Raksta autors arī beigās uzsver, ka šobrīd Eiropā pieņemtie likumi (arī grozījumi Latvijas Sporta likumā) esot diskriminācija. Katrs hokejists, kurš šādā situācijā tomēr parakstot līgumu ar KHL klubu, esot "zelta vērts leģionārs" un "ar stingru mugurkaulu".

Savukārt pašpasludinātais hokeja žurnālists Aleksejs Ševčenko vietnē "Sport-Express" piektdien rakstīja, ka "Indraši dzimtenē visiem spēkiem cenšas nelaist uz Krieviju un saukā par nodevēju".

Ševčenko raksta, ka Latvijā pieņemtās izmaiņas Sporta likumā Krievijā spēlējošajiem turpmāk aizliegs startēt izlasē, kas ir tiesa. Nepatiesība ir autora rakstītais, ka spēlēšana Krievijā Indrašim liegtu Latvijā izmantot kādus konkrētus nodokļu atvieglojumus. Tā nav tiesa, jo Sporta likums paredz, ka Krievijā vai Baltkrievijā rīkotās sacensībās startējušos nedrīkst iekļaut valsts izlases sastāvā, kā arī sporta treniņu un sacensību izdevumu segšanai viņi nedrīkst saņemt valsts vai pašvaldību budžeta līdzekļus.

"Latviešiem jānomierinās. Miks tikai brauc spēlēt hokeju. Nevajag viņu saukt par nodevēju," uz mieru aicina Ševčenko.

Aizvadītajā KHL čempionātā 31 gadu vecais Indrašis aizvadīja 46 spēles Maskavas apgabala "Vitjaz" un Leonīda Tambijeva vadītās Vladivostokas "Admiral" rindās, gūstot 17 (7+10) rezultativitātes punktus.

Tāpat uzbrucējs aizvadītajā sezonā piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs un sezonu pabeidza "Biel-Bienne" komandā Šveices čempionātā. Pēc klubu sezonas trauma viņam liedza startu pasaules meistarsacīkstēs.

Pagājušajā otrdienā "Admiral" paziņoja, ka tās treneris arī nākamsezon būs bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Leonīds Tambijevs, bet viņam asistēs cits Latvijas speciālists Andrejs Banada.

Krievijas mediji baumoja arī, ka Kaspars Daugaviņš nākamajā sezonā atgriezīsies KHL, tomēr hokejists portālam "sportacentrs.com" šādu informāciju noliedza. Tāpat neapstiprinājās Krievijas mediju izplatītā informācija, ka Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu Novosibirskas "Sibirskie Snaiperi" vadīs Latvijas treneris Valērijs Kuļibaba.

Savukārt par Kazaņas "Ak Bars" galveno treneri kļuva kādreizējais Latvijas izlases kapteinis Oļegs Znaroks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu