Krievijas klubs paziņojis par līgumu ar Latvijas hokeja vārtsargu Kalniņu

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Habarovskas "Amur" paziņojis par līgumu ar Latvijas vārtsargu Jāni Kalniņu.

Kalniņš pagājušo sezonu sāka 2021. gada Zviedrijas čempionvienībā Vekšes "Lakers", bet sezonas gaitā vārtsargs pārcēlās uz Somijas klubu Tamperes "Tappara", kļūstot par šīs valsts čempionu.

30 gadus vecais Kalniņš pirms tam trīs sezonas spēlēja KHL čempionāta Somijas komandā Helsinku "Jokerit". No 2016. līdz 2018. gadam vārtsargs pārstāvēja Rīgas "Dinamo".

Kalniņš pārstāvējis Latvijas izlasi trīs pasaules čempionātos, kā arī šogad februārī viņš bija valstsvienības sastāvā Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Kā zināms, cits KHL klubs Maskavas "Spartak" pagājušajā nedēļa vēstīja par Latvijas uzbrucēja Mika Indraša pievienošanos, tomēr pats spēlētājs līguma parakstīšanu ar noliedzis.

Jūnija beigās KHL klubs Vladivostokas "Admiral" paziņoja, ka tās treneris arī nākamsezon būs bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Leonīds Tambijevs, bet viņam asistēs cits Latvijas speciālists Andrejs Banada.

Krievijas mediji baumoja arī, ka Kaspars Daugaviņš nākamajā sezonā atgriezīsies KHL, tomēr hokejists portālam "Sportacentrs.com" šādu informāciju noliedza.

Tāpat neapstiprinājās Krievijas mediju izplatītā informācija, ka Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu Novosibirskas "Sibirskie Snaiperi" vadīs Latvijas treneris Valērijs Kuļibaba.

Izskanējušas baumas arī par izlases aizsarga Jāņa Jaka vēlmi turpināt karjeru Krievijā, taču hokejists izvairījies no komentāriem Latvijas medijiem, tostarp arī TVNET.

Pēc Krievijas karadarbības uzsākšanas Ukrainas teritorijā aprīļa beigās tika pieņemts grozījums Sporta likumā, kas paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir liegts iesaistīties jebkādās sacensībās, kas norisinās Krievijā vai Baltkrievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu