Kalniņš apstiprina, ka hokejista karjeru patiešām turpinās Krievijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Vārtsargs Jānis Kalniņš
Vārtsargs Jānis Kalniņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Jānis Kalniņš ceturtdien ziņu medijam TVNET apstiprināja, ka viņš karjeru turpinās Krievijā.

"Jā, informācija ir pareiza. Pievienošos "Amur". Lēmums nav pieņemts spontāni. Apzinos, ka nav populārs lēmums, bet katrs dzīvojam savu dzīvi un pieņemam lēmumus, kuri ir labāki sev un ģimenēm," saziņā ar TVNET norādīja Kalniņš.

Portāls "sportacentrs.com" vēsta, ka Kalniņa alga nākamajā sezonā varētu būt 700 tūkstoši eiro.

Kalniņš pagājušo sezonu sāka 2021. gada Zviedrijas čempionvienībā Vekšes "Lakers", bet sezonas gaitā vārtsargs pārcēlās uz Somijas klubu Tamperes "Tappara", kļūstot par šīs valsts čempionu.

30 gadus vecais Kalniņš pirms tam trīs sezonas spēlēja KHL čempionāta Somijas komandā Helsinku "Jokerit". No 2016. līdz 2018. gadam vārtsargs pārstāvēja Rīgas "Dinamo".

Kalniņš pārstāvējis Latvijas izlasi trīs pasaules čempionātos, kā arī šogad februārī viņš bija valstsvienības sastāvā Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā KHL klubs Maskavas "Spartak" paziņoja par līguma parakstīšanu ar Latvijas izlases uzbrucēju Miku Indraši, taču hokejists pēc teju nedēļu ilgas klusēšanas savā "Instagram" paziņoja, ka viņš Krievijā tomēr nespēlēs.

Pavasarī veiktie grozījumi Sporta likumā paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir aizliegts piedalīties sporta sacensībās, kas norisinās Krievijas Federācijā un Baltkrievijas Republikā.

Sportistus un sporta darbiniekus, kuri neievēro noteikto aizliegumu, nedrīkst iekļaut Latvijas izlases sastāvā, kā arī sporta treniņu un sacensību izdevumu segšanai viņi nedrīkst saņemt valsts vai pašvaldību budžeta līdzekļus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu