"TTT Rīga" arī nākamsezon spēlēs Eirolīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" basketbolistes
"TTT Rīga" basketbolistes Foto: Instagram/ @tttriga

Latvijas sieviešu basketbola spēcīgākā komanda "TTT Rīga" iekļauta starp nākamās sezonas FIBA Eirolīgas pamatturnīra dalībniecēm, trešdien ziņo sacensību organizētāji.

Kopumā dalībai 2022./2023. gada FIBA Eirolīgā apstiprinātas 22 komandas, no kurām 13 pamatturnīrā, bet deviņas - kvalifikācijā.

Pamatturnīrā gaidāmajā sezonā startēs Stambulas "Fenerbahce" (Turcija), "Tango Bourges Basket" , Salamankas "Perfumerias Avenida" (Spānija), "Sopron" (Ungārija), "Beretta Famila Schio" (Itālija), Prāgas ZVVZ USK (Čehija), "Polkowice" (Polija), Mehelenas "Kangoeroes" (Beļgija), "TTT Rīga", "CBK Mersin Yenisehir" (Turcija), "Basket Landes" (Francija), "Valencia" (Spānija) un "Szekszard" (Ungārija).

Kvalifikācijas sacensībās piedalīsies "Botas" (Turcija), "Villeneuve d’Ascq-LM" (Francija), Žironas "Spar" (Spānija), Miškolcas DVTK (Ungārija), Boloņas "Virtus Segafredo" (Itālija), "ACS Sepsi-SIC" (Rumānija), Pirerju "Olympiakos" (Grieķija), Ramlas "Eliztur" (Izraēla) un Belgradas "Crvena Zvezda" (Serbija).

Kvalifikācijas turnīra deviņas vienības pēc ģeogrāfiskā principa tiks salozētas trīs grupās un katras grupas uzvarētāja iekļūs pamatturnīrā.

Viena grupa jau ir zināma un tajā startēs "Villeneuve d’Ascq-LM", "Spar" un "Virtus Segafredo", bet pārējās sešas komandas tiks salozētas vēl divās apakšgrupās.

Tikai katras grupas uzvarētāji nodrošinās vietu pamatturnīrā, bet atlikušās komandas sezonu uzsāks FIBA Eiropas kausā.

Grupu izloze gan pamatturnīram, gan kvalifikācijas sacensībām notiks 15.jūlijā.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" ar izcīnītām sešām uzvarām 14 spēlēs Eirolīgas A grupā ieņēma piekto vietu, un sezona tai bija jāturpina FIBA Eiropas kausā. Taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā FIBA apturēja Krievijas komandu dalību turnīrā, Latvijas komandai pakāpjoties uz ceturto vietu. Ceturtdaļfināla sērijā Latvijas komanda ar 0-2 piekāpās "Fenerbache".

Par Eirolīgas uzvarētājām kļuva Ungārijas vienība "Sopron" basketbolistes, kas finālā ar 60:55 (16:6, 13:13, 16:19, 15:17) uzvarēja Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu