Artūrs Irbe: Tā ir reklāma Krievijai (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Irbe
Artūrs Irbe Foto: Jānis Škapars / TVNET

Leģendārais hokeja vārtsargs Artūrs Irbe intervijā "sportacentrs.com" dalījies ar viedokli par Latvijas hokejistu lēmumu karjeru turpināt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Par spēlēšanu KHL ir paziņojis gan vārtsargs Jānis Kalniņš, gan uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs.

Savukārt uzbrucējs Miks Indrašis pēc teju nedēļu ilgas klusēšanas paziņoja, ka viņš tomēr neturpinās karjeru Krievijā.

Pavasarī veiktie grozījumi Latvijas Sporta likumā paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir aizliegts piedalīties sporta sacensībās, kas norisinās Krievijas Federācijā un Baltkrievijas Republikā.

Sportistus un sporta darbiniekus, kuri neievēro noteikto aizliegumu, nedrīkst iekļaut Latvijas izlases sastāvā, kā arī sporta treniņu un sacensību izdevumu segšanai viņi nedrīkst saņemt valsts vai pašvaldību budžeta līdzekļus.

Irbe atzīst, ka nezina, kā viņš rīkotos minēto hokejistu vietā, un nevēlas kādu nosodīt, bet gan brīdināt, jo, viņaprāt, KHL piedāvātās algas šobrīd ir neadekvāti lielas.

"Loģiski secināms, ka tiek maksāts arī par kaut ko citu, nevis tikai spēlēšanu vien, – tā ir reklāma Krievijai, tā ir piedalīšanās Krievijas propagandā," leģendāro vārtu vīru citē "sportacentrs.com".

Irbe uzskata, ka no Latvijas hokejistiem, kuri karjeru turpina KHL, neizbēgami gaidīs vairāk nekā tikai hokeja spēlēšanu. 

"Pienāks brīdis, kad klubs tev teiks spraust pie krekla Kolorādo vaboļu lentes, pirms spēles liks nostāties ierindā, būs jāver vaļā mute Krievijas himnas laikā un varbūt pat būs publikas priekšā jāsalutē Krievijas neuzvaramajai armijai."

Tāpat viņš, līdzīgi kā daudzi citi, netic, ka Latvijas hokejistu līgumos norādītās summas patiešām līdz pēdējam rublim arī tiks izmaksātas.

Irbe savas hokejists karjeras laikā Latvijas izlasē piedalījās 46 mačos pasaules čempionāta mačos, atpaliekot vienīgi no rekordista Edgara Masaļska, kurš aizvadīja 54 spēles.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu