Latvijā notiks Pasaules kausa posms skrituļslalomā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Šomēnes Ikšķilē tiks aizvadīts Pasaules kausa posms skrituļslalomā, informē sacensību organizētāji.

Līdz šim vienīgo reizi Pasaules kausa posms skrituļslalomā Latvijā notika pirms desmit gadiem, kad sportisti sacentās pie Siguldas esošajā Lorupes gravā.

30.un 31. jūlijā Ikšķilē notiekošās sacensības būs Pasaules ceturtais posms un starp favorītiem būs arī vairāki Latvijas sportisti.

Sacensības 30. jūlijā sāksies ar BTA kausa izcīņu, kas paralēli būs arī pasaules ranga ieskaites sacensības, tajās startējot dalībniekiem visās vecuma grupās, savukārt 31. jūlijā gaidāms galvenais notikums - Pasaules kausa sezonas ceturtais posms. Kopumā sacensībās uz starta stāties plāno vairāk kā 120 dalībnieki no vismaz astoņām valstīm.

"Pagājuši daudzi gadi, lai šī sporta veida augstākā līmeņa sacensības atkal atgrieztos Latvijā," norāda sacensību organizatoru pārstāvis Miks Zvejnieks. "Pēdējos trīs gadus veiksmīgi esam sadarbojušies ar Ogres novadu, Ikšķiles pilsētu un Peldu ielā pie estrādes rīkojuši gan Latvijas kausa, gan Latvijas čempionāta sacensības. Esam ieguldījuši daudz darbu un enerģiju, lai jūlija izskaņā visiem ekstrēmā sporta veida piekritējiem būtu iespēja vērot aizraujošas sacensības ar spicākajiem sportistiem no vairāk kā astoņām valstīm."

"Pēdējo gadu laikā skrituļslalomistu skaits no Latvijas ir izaudzis līdz pat 100 dalībniekiem," piebilst Zvejnieks. "Līdz ar to varam droši teikt, ka skrituļslaloms Latvijā ir drošās rokās un jau drīzumā mūsu jaunieši atkal būs gatavi cīnīties par augstākajām vietām pasaules elitē!"

Sacensības varēs vērot tiešraidē TV4 televīzijas kanālā, kā arī citās straumēšanas platformās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu