Latvijas sieviešu basketbola izlase vasarā aizvadīs sešas pārbaudes spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Elīna Babkina
Elīna Babkina Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola izlase, gatavojoties ziemā paredzētajām Eiropas 2023.gada čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm, šovasar aizvadīs sešas pārbaudes spēles, ceturtdien pavēstīja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas basketbolistes no 25.jūlija līdz 22.augustam aizvadīs četru nedēļu darba ciklu, kura laikā paredzēti treniņi, kā arī sešas pārbaudes spēles.

30 un 31.jūlijā Latvijas komanda Helsinkos sacentīsies ar Kaspara Mājenieka trenēto Igaunijas izlasi un Somijas komandu, kuras arī gatavojas cīņām par ceļazīmēm uz Eiropas čempionāta finālturnīru.

Turpinājumā Latvijai 11. un 12.augustā izbraukumā paredzētas spēles ar Japānas izlasi, bet 19. un 20.augustā Latvija viesosies pie Dienvidkorejas izlases. Abas Āzijas komandas gatavojas septembrī paredzētajai Pasaules kausa izcīņai.

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Gundars Vētra:

"Jau pērn pārliecinājāmies, cik svarīgi ir vasarā kopā patrenēties un aizvadīt kādu pārbaudes spēli, jo ziemā īsajos oficiālo cīņu "logos" nepietiek laika komandas rokraksta veidošanai. Arī spēlētājas to ir novērtējušas un atsaucās uzaicinājumam," paziņojumā citēts izlases galvenais treneris Gundars Vētra. "Treniņos atsvaidzināsim iepriekš izmantoto taktikas arsenālu un liksim klāt jaunas lietas. Pārbaudes spēles Japānā un Korejā būs iespēja samērot spēkus ar citas basketbola skolas pārstāvēm un interesants piedzīvojums."

Latvijas valstsvienības kandidāšu sarakstā ir 16 basketbolistes, starp kurām ir arī Anete Šteinberga, kura vēl turpina atgūšanos pēc pleca savainojuma, un Dignas Strautmanes, kura spēlē Austrālijā.

2023.gada Eiropas kvalifikācijas turnīra pirmajā aplī Latvijas komanda izbraukumā uzvarēja Izraēlas izlasi (62:56) un Rīgā pieveica Zviedrijas komandu (89:70). Otro apli Latvija sāks 27.novembrī Rīgā ar Izraēlu, bet 9.februārī spēlēs izbraukumā Zviedrijā. Uz finālturnīru 2023.gada jūnijā Slovēnijā un Izraēlā dosies grupas uzvarētājas, kā arī četras labākās no desmit otro vietu ieguvējām.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātes:

Elīna Babkina (Ramlas "Eliztur", Izraēla), Ilze Jākobsone (Ašdodas "Maccabi", Izraēla), Elizabete Bulāne (Džordžijas Tehnoloģiju institūts, NCAA), Vanesa Jasa (Sansevastjanas "IDK Euskotren", Spānija), Ieva Pulvere ("TTT Rīga"), Māra Mote, Luīze Šepte (abas - "Rīgas Stradiņa universitāte"), Kitija Laksa (Boloņas "Virtus", Itālija), Paula Strautmane (Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu", Spānija), Karlīne Pilābere (Sanmartīno "Fila", Itālija), Aija Jurjāne (Ankaras "Botaš", Turcija), Anete Šteinberga (Stambulas "Galatasaray", Turcija), Digna Strautmane (Ringvudas "Hawks", Austrālija), Aleksa Gulbe (Salamankas "Perfumerias Avenida", Spānija), Laura Meldere (Venēcijas "Umana Reyer", Itālija), Marta Miščenko ("Estepona", Spānija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu