Federācija lemj atstādināt Krievijas bobslejistus un skeletonistus no starptautiskām sacensībām

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas bobsleja kamanas
Krievijas bobsleja kamanas Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) kongresā piektdien tika lemts atstādināt Krievijas atlētus no šo sporta veidu sacensībām, vēsta IBSF.

Uz nenoteiktu laiku no sacensībām diskvalificēti arī citi Krievijas Bobsleja federācijas (BFR) pārstāvji.

Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) norāda, ka lēmums būs spēkā līdz tam laikam, kamēr nebūs pieņemts Ukrainas-Krievijas miera līgums vai kādi citi atrisinājumi Krievijas izvērstajai karadarbībai Ukrainā.

LBSF prezidents Jānis Kols atklāja, ka Latvijas puse pieprasījusi, lai šajā jautājumā būtu publisks balsojums. Tāpat viņš skaidroja, ka, lai bobsleja un skeletona vadība varētu lielu lēmumu pieņemšanā darboties arī starpkongresu laikā, vispirms vajadzēja izmainīt statūtus, kas piešķirtu lielākas tiesības IBSF Izpildkomiteja.

"Tas bija pirmais balsojums, vēl pirms Krievijas izslēgšanas, un vajadzēja dabūt vismaz divas trešdaļas balsu. Viegli negāja, un pārsteidzoši, ka līdzās Krievijai pret izmaiņām statūtos nobalsoja arī ASV un Kanāda. Ja par kanādiešiem tas bija aptuveni skaidrs, tad amerikāņu nostāja mainījās pēdējā brīdī un kuluāru sarunās viņi sacīja pretējo. Pirms tam bija arī dažādas uzstāšanās un prezentācijas par Krievijas agresiju Ukrainā, bet publiski bez Ukrainas vēl uzstājāmies tikai mēs ar Zinti Ekmani, LBSF ģenerālsekretāru," LBSF citē Kola teikto.

Pret Krievijas izslēgšanu no starptautiskās bobsleja un skeletona aprites bijuši tikai Krievijas pārstāvji.

"Mani pozitīvi pārsteidza Vācijas atbalsts. Viņu prezidents ir bijušais austrumvācietis un viņš labi pārzināja patieso situāciju un vēsturi. Liels gandarījums, ka nu tas ir pieņemts, kaut arī mums jārēķinās, ka Krievija var apstrīdēt šādu lēmumu, jo IBSF darbojas Šveices jurisdikcijā un viss ir jāizskata pēc būtības, ja ir kāda apelācija," skaidroja Kols.

Jūnijā IBSF Apelāciju komisija bija atcēlusi IBSF marta sākumā pieņemto lēmumu par Krievijas darbības pārtraukšanu organizācijā. Atšķirībā no citām sporta organizācijā, IBSF tikai nedēļu vēlāk pēc Krievijas iebrukšanas Ukrainas teritorijā paziņoja, ka atņems Krievijai organizācijas biedra statusu.

IBSF lēmums bija pieņemts līdz tuvākajam kongresam, kas šonedēļ norisinājās Lozannā.

Baltkrievija nav IBSF biedre un šīs valsts sportisti nepiedalās bobsleja un skeletona sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu