"Riga" futbolistiem graujoša izbraukuma uzvara UEFA Konferences līgas kvalifikācijas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Nora Krevņeva Baibakova (RFS)

"Riga" ceturtdien Slovākijā svinēja graujošu uzvaru UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē.

"Riga" viesos pie "Ružomberok" futbolistiem uzvarēja ar 3:0 (2:0).

Mačs sākās ar Marselo Toresa sitienu pa vārtiem, taču mājinieku vārtsargs Ivans Krajčiriks bumbu tvēra.

22.minūtē pēc piespēles pa gaisu soda laukumā vārtsargs Toms Puriņš ar krūtīm atvairīja Martina Regāli raidījumu, bet tajā pašā uzbrukumā minūti vēlāk pa vārtu stabu ar patālu sitienu trāpīja Tomāšs Bobčeks.

Kad jau likās, ka puslaiks beigsies ar bezvārtu neizšķirtu, divus vārtus ātrajos uzbrukumos guva rīdzinieki.

Vispirms 43.minūtē pēc Gabriela Ramosa teicamas piespēles aiz muguras aizsargiem pa kreiso malu vienatnē ar vārtsargu Krajčiriku nokļuva Toress, raidot bumbu garām vārtsargam vārtu tuvējā stūrī - 1:0. Vārtsargs bumbu aizskāra, taču nespēja novērst "golu".

Divas minūtes vēlāk pretuzbrukumā pa labo malu devās Mikaels Soisalo, kurš nepiespēlēja partneriem pa kreisi, bet, iegājis soda laukumā, sita bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 2:0.

50.minūtē vēl viena Ramosa piespēle noveda pie Duglasa Aureliu nokļūšanas vienatnē ar vārtsargu soda laukuma labajā pusē. Aureliu nomērķēja vārtu tālajā stūrī un ar kreiso kāju izpildīja grieztu sitienu, trāpot vārtu augšējā stūrī, - 3:0.

Slovāki mēģināja atspēlēties, daudz uzbrukuma, taču bumba vārtos nelidoja vai tai ceļā stājās Puriņš.

Toties rīdziniekiem bija vēl vairākas iespējas palielināt pārsvaru, 63.minūtē Ranželam trāpot pa pārliktni, bet mača beigās Raivja Jurkovska sitienu atvairot vārtsargam.

"Riga" pirmajā kārtā tikās ar Īrijas klubu "Derry City" un abās spēlēs uzvarēja ar 2:0. Savukārt "Ružomberok", kuras sastāvā ir tikai slovāku futbolisti, divu spēļu summā ar 2:0 uzveica Kauņas "Žalgiris" no Lietuvas.

"Riga" futbolisti Latvijas čempionātā ir trešie, kamēr Slovākijas vicečempioni "Ružomberok" jauno sezonu sākuši ar uzvaru Slovākijas čempionātā. 2006.gada Slovākijas čempione "Ružomberok" sesto reizi spēlē uz Eiropas skatuves.

"Riga" komandai panākuma gadījumā būs jāspēkojas ar iepriekšējās sezonas Portugāles piekto spēcīgāko komandu Barselušas "Gil Vicente".

Jau ziņots, ka ceturtdien savā laukumā "Liepāja" ar 0:1 piekāpās Šveices klubam Bernes "Young Boys", bet "Valmiera" "Daugavas" stadionā Rīgā ar 1:2 (1:1) atzina Ziemeļmaķedonijas kluba Skopjes "Škendija" pārākumu.

Kvalifikācijas trešajā kārtā iesaistīsies Latvijas čempione RFS, kas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā zaudēja Helsinku HJK.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu