Matrevics pēc mača pret "Škendija": Daudz interesantāka spēle nekā virslīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Matrevics (vidū).
Rihards Matrevics (vidū). Foto: https://www.facebook.com/ValmieraFC

Latvijas vicečempiones futbolā "Valmieras" pretiniece UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā Skopjes "Škendija" ir pieredzējušāka komanda, kas pirmajā spēlē prata izmanot savas stiprās puses, sarunā ar aģentūru LETA secināja valmieriešu vārtsargs Rihards Matrevics.

"Valmiera" ceturtdien Rīgā pirmajā mačā ar 1:2 (1:1) atzina Ziemeļmaķedonijas kluba "Škendija" pārākumu.

"Man pašam bija daudz interesantāka spēle, nekā virslīgā, jo bija vairāk momentu. Protams, ka neviens no mums neaizvadīja to labāko spēli. Centāmies spēlēt tā, kā tas būtu parasts virslīgas mačs. Jāņem pieredze no šīs spēles un jāmācās. Labi, ka ir tikai 1:2 un joprojām esam iekšā spēlē," stāstīja Matrevics.

"Valmieras" galvenais treneris Jurģis Kalns pēcspēles preses konferencē minēja, ka futbolisti paši sev radīja lieku spiedienu, līdzīgu, kā pirms sezonas pirmā virslīgas mača.

"Mums ir tāda profesija, kurā uztraukums pirms spēles ir normāls. Pretinieki bija pieredzējušāki un spēlēja, izmantojot savas stiprās puses. Šī pieredze mums noderēs," atzina Matrevics.

Pirmajos ielaistajos vārtos valmierieši nospēlēja pasīvi savā soda laukumā, bet otro reizi bumba tīklā nonāca pēc tam, kad Papes Fala traumas dēļ komanda uz brīdi bija nonākusi desmit vīru sastāvā.

"Ja man šķiet, ka futbolists spēlēs ar bumbu, tad nemēģinu skriet lasīt trajektoriju, jo var būt rikošeti vai kas cits. Domāju, ka kāds nospēlēs, bet bumba izlidoja cauri un trāpīja stūri. Otrajos vārtos pēc Fala traumas vienam no malējiem uzbrucējiem vajadzēja nosēsties viņa pozīcijā. Vienā brīdī viņš tur bija, bet pēc tam vairs nē. Kad pateicu, ka jāatgriežas pozīcijā, bija jau par vēlu. Viņi, kā pieredzējuši spēlētāji, uzreiz nolasīja situāciju," stāstīja Matrevics.

"Valmieras" vārtsargs atzina, ka laukumā izveidojusies laba komunikācija ar aizsargiem. Vienīgi Latvijas kausa astotdaļfinālā nesaprašanās rezultējās ar to, ka Matrevics soda laukumā nogāza pretinieku un tika noraidīts. "Gadās, tādu kļūdu man nav bijis daudz," teica Matrevics.

Pirms divām nedēļām notikušajā mačā Matrevica vietā stājās nesen pilngadību nosvinējušais Klāvs Lauva, kurš atvairīja "pendeli" un nosargāja savus vārtus neskartus. "Valmiera" mazākumā ar 2:0 uzvarēja "Riga" komandu un iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā gan Matrevicam būs liegts piedalīties vienas spēles diskvalifikācijas dēļ.

"Klāvs malacis, labi iegāja spēlē. Viņš šajā sezonā ir ļoti progresējis, par to liels prieks. Viņam pārliecībai tā bija ļoti laba spēle," savu piecus gadus jaunāko kolēģi lielīja Matrevics.

Vasaras otrā puse "Valmierai" ir saspringtāka, jo paralēli virslīgas turnīram jācīnās kausa izcīņā un Konferences līgā.

"Ir forši, jo ir vairāk spēļu un mazāk treniņu. Spēles ir paši labākie treniņi. Īpaši šeit Eirokausos ir interesanti, jo ir augstāka līmeņa pretinieki, kuri spēlē sarežģītāk, nekā virslīgas komandas. Virslīgai kaut kā esam pieraduši, bet šeit, manuprāt, pretinieki uzbrukumā izpilda daudz sarežģītākas darbības," atzina Matrevics.

Virslīgas līderei "Valmierai" nesen bija 15 uzvaru sērija, kas pārtrūka pret Jūrmalas "Spartaka" komandu. Neveiksme gan nekādi neesot ietekmējusi komandas raksturu.

"Vienā spēlē zaudējām, pēc tam atguvām pārliecību un gājām tālāk. Esam jauni futbolisti, spēlējam no spēles uz spēli, neskatoties tabulā un neklausoties, ko runā apkārt," atzīmēja Matrevics.

Atbildes spēle notiks nākamajā nedēļā Skopjē.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu