Latvijas futbola kluba valdes loceklim par "aplokšņu algu" izmaksu piemērots pamatīgs naudassods

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Nauda. Ilustratīvs attēls.
Nauda. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Prokuratūra piemērojusi 5000 eiro naudas sodu kādreizējam futbola kluba "FC Lokomotiv Daugavpils" valdes loceklim Aleksandram Jakubovskim lietā par "aplokšņu algu" izmaksu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Prokuratūra aģentūru LETA informēja, ka Dienvidlatgales prokuratūrā pabeigts kriminālprocess pret personu, kura izmaksāja grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu darba samaksu ievērojamā apmērā.

Jakubovskis būdams futbola kluba "FC Lokomotiv Daugavpils" valdes loceklis un faktiski vadot šīs biedrības saimniecisko darbību, diviem futbola spēlētājiem izmaksāja grāmatvedībā neuzskaitīto naudu kopējā summā 9170 eiro par to, ka viņi veica savus darba pienākumus, spēlējot futbolu konkrētā futbola kluba komandā, noskaidroja LETA.

Ņemot vērā izdarītā noziedzīgā nodarījuma raksturu un to, ka apsūdzētais izdarīja mazāk smagu noziegumu tautsaimniecībā, savu vainu atzina pilnībā, izdarīto nožēloja, kā arī apsūdzētā personību - iepriekš bijis tiesāts, bet sodāmība dzēsta prokuratūra piemēroja 5000 eiro sodu un tiesību atņemšana ieņemt valdes locekļa un valdes priekšsēdētāja amatu uzņēmumos, kas saistīti ar sporta nodarbībām un sporta pasākumu organizēšanu, uz vienu gadu.

Lietu izmeklēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policija, kas 2022. gada jūlijā Dienvidlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi kriminālprocesu par grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu algu izmaksu 9170 eiro apmērā.

2021. gada 13. maijā VID veica kratīšanu pie Jakubovska, kurš tobrīd bija futbola virslīgas debitantes Daugavpils "Noah Jurmala" (iepriekš - Daugavpils "Lokomotiv") pilnvarotā persona.

VID pārstāvis Andrejs Vaivars aģentūrai LETA toreiz apstiprināja, ka VID darbinieki veikuši procesuālās darbības futbola klubā "Noah Jurmala", taču sīkākus komentārus par lietas apstākļiem nesniedza.

Latvijas Televīzija savukārt vēstīja, ka kriminālvājāšana sākta par aplokšņu algu izmaksu futbola klubā Daugavpils "Noah Jurmala", kas pagājušajā sezonā startēja futbola virslīgā, taču pērn jūnijā nepildītas finanšu saistības un citi apstākļi liedza tam turpināt dalību turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu