"Valmiera" zaudē arī Skopjē un noslēdz Eirokausu sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmieras" futbolisti.
"Valmieras" futbolisti. Foto: Valmiera FC/Facebook.com

"Valmiera" ceturtdien Ziemeļmaķedonijā cieta zaudējumu UEFA Konferences līgas spēlē un nepārvarēja kvalifikācijas otro kārtu.

Latvijas vicečempione "Valmiera" viesos ar 1:3 (1:2) piekāpās Tetovas "Škendija" komandai, divu maču summā atzīstot Balkānu valsts komandas pārākumu ar 2:5.

11. minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Egzons Bejtulajs. Pēc brīvsitiena no kreisās laukuma malas viņš no vārtsarga laukuma līnijas raidīja bumbu vārtos garām vārtsargam Rihardam Matrevicam - 1:0 mājinieku labā.

25. minūtē valmierieši panāca izlīdzinājumu ar Masaki Muratas sitienu, pēc kura bumba gan trāpīja pa vārtsargu, taču lidoja vārtos - 1:1.

Tomēr 33. minūtē 2:1 mājinieku labā panāca Ljupco Dorijevs. Pēc stūra sitiena pie mājinieku vārtiem saspēlē pie stūra karodziņa kļūdījās valmierieši, bumbu ieguva Dorijevs, aizskrēja līdz viesu vārtiem, pa ceļam apspēlējot "Valmieras" aizsargu un garām vārtsargam raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī - 2:1 "Škendija" labā.

66. minūtē uz maiņu laukumā nākušais Džibrils Gejs ar māņu kustību mājinieku soda laukumā tika vaļā no sedzēja, bet bumba pēc viņa sitiena trāpīja uz vārtu līnijas esošajam Bejtulajam un atlēca laukumā.

Savukārt nākamajā minūtē savu otro dzelteno kartīti sešu minūšu laikā saņēma Murata, kurš pārkāpa noteikumus laukuma centrā, un atstāja komandu mazākumā.

85. minūtē mājinieki pēc Florenta Ramadani sitiena panāca 3:1.

Trešajā kārtā Ziemeļmaķedonijas klubs aizvadīs mačus ar Zviedrijas komandu Stokholmas AIK, kas divu spēļu summā ar 4:3 uzveica Ukrainas vienību Poltavas "Vorskla".

Valmieriešiem Konferences līgā uzreiz bija garantēta vieta kvalifikācijas otrajā kārtā, kamēr Skopjes futbolisti pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 4:2 guva virsroku pār Armēnijas klubu Erevānas "Ararat".

"Valmiera" Latvijas meistarsacīkstēs šobrīd ieņem pirmo vietu, kamēr "Škendija" iepriekšējo sezonu Ziemeļmaķedonijā noslēdza trešajā pozīcijā.

Četrkārtējie Ziemeļmaķedonijas čempioni "Škendija" futbolisti pērn šajā pašā fāzē tikās ar "Riga" vienību un zaudēja ar 0:3.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu