Štelmahers paraksta līgumu ar čehu "Nymburk", kaut gan nav lauzis vienošanos ar Nīderlandes klubu

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Štelmahers
Roberts Štelmahers Foto: Tairo Lutter

Čehijas basketbola klubs "Nymburk" nedēļas nogalē paziņoja par līguma noslēgšanu ar latviešu treneri Robertu Štelmaheru, kaut gan jūlija sākumā viņš vienojās par sadarbību ar Nīderlandes vicečempioni "ZZ Leiden".

Jūlija sākumā par sadarbību ar Štelmaheru paziņoja "ZZ Leiden", pavēstot par līguma noslēgšanu uz vienu sezonu.

"Par "Nymburk" basketbolistu jauno treneri kļuva latvietis Štelmahers. 47 gadus vecais bijušais Latvijas izlases treneris komandu pārņem no slovēņa Aleksandera Sekuliča. Štelmahers ar klubu parakstījis līgumu uz diviem gadiem," vēstīts Čehijas kluba "Twitter" vietnē.

Kopā ar Štelmaheru uz Čehiju gatavs pārcelties arī viņa asistents 36 gadus vecais Akselis Vairogs.

Sekuličs pagājušajā nedēļā personisku iemeslu dēļ Čehijas klubu pameta.

""Nymburk" ir klubs ar bagātīgu vēsturi un spēlēšanu augsta ranga Eiropas sacensībās. Man tā ir laba iespēja Eiropas klubā," sacīja Štelmahers.

"Pēc Sekuļiča aiziešanas meklējām treneri, kurš pārstāvētu tādu basketbolu, pie kā esam pieraduši Nimburkā, t.i., spēlēt ātru un kolektīvu basketbolu ar labu aizsardzību," kluba paziņojumā tā tīmekļa vietnē saka "Nymburk" sporta direktors Ladislavs Sokolovskis.

"Meklējām arī treneri, kuram būtu Eiropas pieredze, kas Štelmaheram ir. Viņš ir aizvadījis vienu sezonu Čempionu līgā, divas sezonas Vienotajā līgā un trenējis Latvijas izlasi," skaidro Sokolovskis, piebilstot, ka klubs saņēmis arī labas atsauksmes no speciālista iepriekšējām darba vietām.

"Nymburk" ārzemju trenerus piesaista kopš 2006. gada. Komandu ir vadījuši izraēlieši Muli Kacurins, Ronens Ginzburgs un Orens Amiels un slovēnis Sekuličs, bet Štelmahers aiz lietuvieša Kēstuša Kemzūras, kurš Nimburkas komandu vadīja no 2013. līdz 2015. gadam, ir otrais treneris no Baltijas valstīm.

Tikmēr Nīderlandes klubs paudis neizpratni par šādu Štelmahera soli, jo tagad viņam ir spēkā līgums ar diviem klubiem.

Iepriekšējos trīs gadus Štelmahers vadīja Igaunijas klubu Tallinas "Kalev"/"Cramo". Talliniešus viņš aizveda līdz diviem Igaunijas čempionu tituliem un zelta medaļai Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā.

Trenera karjeru Štelmahers sāka 2009. gadā, kad kļuva par Lietuvas kluba Viļņas "Perlas" galveno treneri, bet nākamā gada oktobrī viņš pēc galvenā trenera atlaišanas īsu brīdi vadīja Lietuvas klubu Viļņas "Lietuvos rytas". Pēc tam gan Štelmahers atgriezās "Perlas".

2012. gada vasarā viņš pārcēlās uz Ventspili, šīs pilsētas komandu 2013.gadā aizvadot līdz Baltijas Basketbola līgas (BBL) tronim un gadu vēlāk - līdz Latvijas Basketbola līgas (LBL) titulam.

Pēc 2014./2015. gada sezonas šķīrās Štelmahera un "Ventpils" ceļi, un 2016.gadā viņš pārņēma "Valmiera"/ORDO komandas grožus un aizveda to līdz pirmajam LBL čempionu titulam. Sekojošajā starpsezonā viņš kļuva par Polijas basketbola kluba Slupskas "Energa Czarni" galveno treneri, šo vienību aizvadot līdz vietējā čempionāta pusfinālam.

Savukārt 2017. gadā Štelmahers atgriezās "Ventspils" klubā, atkal triumfējot Latvijas čempionātā, kam nākamajā sezonā sekoja LIBL čempiontituls.

Štelmahers arī vadījis Latvijas vīriešu basketbola izlasi.

Savas spēlētāja karjeras laikā Štelmahers spēlējis ASK, Rīgas "Bonus", ASK/"Brocēni/LMT", Krievijas klubā Saratovas "Avtodorožņik", Polijas vienībās Zeļona Guras "Zastal", Vroclavas "Šlask", kā arī Turcijas klubos Karšijakas "Pinar", Stambulas "Ulker", Slovēnijas komandā Ļubļanas "Olimpija", Latvijas komandā "ASK Rīga" un Itālijas klubā Veroli "Prima".

Tāpat Štelmahers no 2004. līdz 2008. gadam pārstāvēja "Lietuvos rytas" komandu, ar kuru 2005. gadā uzvarēja ULEB kausa izcīņas turnīrā.

Latvijas izlasi Štelmahers pārstāvēja četros Eiropas čempionātos, kopā aizvadot vairāk par 140 spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu