Foto ⟩ "Riga" rekordliela skatītāju skaita priekšā UEFA Konferences līgas kvalifikācijas mačā cīnās neizšķirti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas futbola klubs "Riga" trešdien UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā spēlē mājās cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Portugāles komandu Barselušas "Gil Vicente".

Atbildes spēle notiks nākamajā nedēļā Portugālē, uzvarētājai divu maču summā sasniedzot "play-off" kārtu.

Mājinieki vadībā izvirzījās spēles 17. minūtē, kad pēc Mikaēla Soisalo piespēles no labās malas Duglašs Aurēliu saņēma bumbu pretī vārtiem un trieca to tīklā - 1:0. Puslaika turpinājumā tikai nedaudz garām vārtiem sita Hrvoje Babecs, bet mazliet vēlāk otrā laukuma galā rīdziniekiem veiksmīgi izdevās neitralizēt pretinieku uzbrukumus soda laukumā.

Otrā puslaika ievadā Frans Navarro no ļoti tuvas distances sita bumbu nedaudz garām vārtiem un neizmantoja iespēju panākt 1:1. Viesi dominēja un 62.minūtē tomēr panāca neizšķirtu, Huanam Boselli triecot bumbu mērķi no apmēram 16 metriem.

Pamatlaika pēdējās desmitminūtes vidū pēc centrējuma soda laukumā pretinieku vārtus apdraudēja Jurijs Kendišs. 90.minūtē rīdzinieki iekrita pretuzbrukumā, kurā noslēgumā Ali Alipurs bīstami sita pa vārtiem, bet Nils Puriņš liedza pretiniekam panākt 2:1.

Maču klātienē apmeklēja 7100 skatītāju, kas ir jauns "Riga" rekords.

Rīdzinieki pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 4:0 uzvarēja Īrijas klubu "Derry City", gan mājās, gan viesos iesitot pa diviem vārtiem. Otrajā kārtā ar 3:0 viesos un 2:1 mājās tika pieveikti "Ružomberok" futbolisti no Slovākijas. Tikmēr Portugāles klubs, kuram šī ir debija Eiropas kausos, sacensībās iesaistās no trešās kārtas.

"Riga" futbolisti Latvijas čempionātā ieņem trešo vietu, kamēr Portugāles klubs jauno sezonu vēl nav sācis.

"Riga" pēdējās piecās spēlēs Konferences kausā un Latvijas čempionātā ir svinējusi uzvaras, pēdējo izcīnot pret Slovākijas klubu.

"Gil Vicente" pēdējo divu nedēļu laikā aizvadījusi trīs pārbaudes spēles, tajās ar 2:0 apspēlējot Portugāles otrās līgas klubu "Penafiel", spēlējot 1:1 ar citu šīs līgas klubu - Portugāles Superkausā zaudējušo "Tondela" un ar 3:2 pieveicot virslīgas vienību "Vizela".

Atbildes spēle noritēs Portugālē 11.augustā, bet komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā, "play off" kārtā mērosies spēkiem ar Nīderlandes vienības Alkmāras AZ un Dandī "United" no Skotijas pāra uzvarētājiem.

Latvija šajā turnīra fāzē būs pārstāvēta arī ar Latvijas čempionvienību RFS, kura ceturtdien savā laukumā aizvadīs pirmo spēli ar Maltas komandu Paolas "Hibernians", šī dueļa uzvarētājiem "play off" kārtā tiekoties ar "Linfield" no Ziemeļīrijas vai Šveices "Zurich".

Dalību Konferences līgā otrajā kārtā noslēdza Latvijas vicečempione "Valmiera" un "Liepāja".

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu