Džeimss aizvadījis sarunas ar "Lakers" par līguma pagarināšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: AFP/SCANPIX

Lebrons Džeimss un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Losandželosas "Lakers" aizvadījuši sarunas par līguma pagarināšanu, ceturtdien ziņoja ASV raidorganizācija ESPN.

Džeimss un "Klutch Sports Group" izpilddirektors Ričs Pols ceturtdien Segando tikās ar "Lakers" basketbola operāciju viceprezidentu un ģenerālmenedžeri Robu Pelinku, kā arī jauno "Lakers" treneri Darvinu Hemu.

Tā bija pirmā diena, kad Džeimss bija tiesīgs parakstīt līgumu ar "Lakers", vienojoties par divus gadus ilgu līgumu par 97,1 miljonu ASV dolāru (95 miljoni eiro).

Džeimss un "Lakers" ceturtdien "produktīvi" pārrunāja savu kopīgo nākotni, ESPN pastāstīja Pols.

Tomēr par jaunu līgumu vēl nav panākta vienošanās, vēsta informācijas avoti.

Džeimsam šis būs līguma pēdējais gads, pelnot 44,5 miljonus ASV dolāru (43,5 miljoni eiro), un viņam būs 38 gadi, kad beigsies viņa pašreizējais līgums. Saskaņā ar NBA koplīgumu maksimālais līguma ilgums, ko var noslēgt 38 gadus vecs vai vēl vecāks spēlētājs, ir divi gadi.

Džeimsam līguma pagarinājums ir jāparaksta līdz 30.jūnijam. Pretējā gadījumā viņš kļūs par neierobežoti brīvo aģentu.

Iespējams, Džeimss varētu līgumu pagarināt uz gadu, par to 2023./2024.gada sezonā saņemot 47 miljonus dolāru (45,9 miljoni eiro), kā arī spēlētāja tiesībām to pagarināt par vēl vienu līguma gadu.

Lebrona vecākais dēls Bronijs šogad aizvadīs pēdējo gadu vidusskolā, un 2024.gadā viņš būs tiesīgs spēlēt NBA. Džeimss vairākkārt ir izteicis vēlmi pirms karjeras beigšanas nokļūt vienā NBA komandā ar dēlu.

Aizvadītajā sezonā Džeimss 56 "Lakers" sastāvā aizvadītajās spēlēs vidēji laukumā pavadītajās 37,2 minūtēs guva 30,3 punktus, kā arī sakrāja 8,2 atlēkušās bumbas, 6,2 rezultatīvas piespēles, 1,3 pārķertas bumbas un 1,1 bloķētu metienu.

"Lakers" Rietumu konferencē ieņēma 11.vietu un "play-off" mačiem nekvalificējās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu