Video un audio No kurjera Vācijā līdz pirmajam aizsargu pārim izlasē. Uvis Balinskis par savu ceļu hokejā

Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" aizsargs Uvis Balinskis.
Rīgas "Dinamo" aizsargs Uvis Balinskis. Foto: Edijs Pālens/LETA

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma 32. sērijā viesojās Latvijas hokeja izlases aizsargs Uvis Jānis Balinskis.

Ventspilnieks Balinskis ir pirmais "Venta 2002" hokeja skolas audzēknis, kurš izlauzies līdz visaugstākajam profesionālajam līmenim Eiropā - spēlē profesionāli ārzemju klubos un arī Latvijas izlasē.

"Venta 2022" audzēkņi ir arī vārtsargs Mareks Egils Mitens, kurš spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL), un Jānis Švanenbergs.

Tīņa gados Uvis spēlēja Tukuma komandā, kur parādītais sniegums arī deva pārliecību par sevi, dodot iedvesmu attīstīties tālāk, tiecoties pretī sapnim par profesionālo karjeru.

Pēc sezonas Tukuma vienībā Balinskis ar paziņu palīdzību nonāca Vācijā, kur divas sezonas spēlēja jauniešu līgā, bet brīvajā laikā piestrādāja par kurjeru. Viņš esot apzinājies, cik daudz finanšu no viņa vecākiem prasa dēla atrašanās ārzemēs, tāpēc Uvis nolēmis piestrādāt, izvadājot paciņas, lai piepelnītos.

Laiku Rīgas "Dinamo" Balinskis atceras ar divējādām sajūtām. No vienas puses, tā bija lieliska iespēja uzsākt profesionāļa gaitas ļoti augstā līmenī, bet zaudējumu pilnās sezonas esot negatīvi ietekmējušas psiholoģiski.

Šobrīd Uvis izbauda spēlēšanu Čehijā, kur jau atrodas un gatavojas jaunajai sezonai Libereces "Bili Tygri". Sarunā ar aizsargu arī par vēlmi līdzināties Sandim Ozoliņam, tīņu gadu nedarbiem, kā arī neiztikt bez leģendārās rubrikas "Ātrais piecinieks".

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 32. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 32. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu