Caune izcīna ceturto vietu PČ junioriem 5000 metru distancē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas skrējēja Agate Caune
Latvijas skrējēja Agate Caune Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība/Facebook

Latvijas skrējēja Agate Caune sestdien Kolumbijas pilsētā Kali izcīnīja ceturto vietu pasaules junioru jeb U-20 vieglatlētikas čempionāta 5000 metru distancē.

Caune, kura svētdien atzīmē savu 18 gadu dzimšanas dienu, finišēja 15 minūtēs un 43,56 sekundēs, savu personīgo rekordu labojot par 34 sekundēm.

Uzvaru pēdējā taisnē izrāva etiopiete Medina Eisa, kura finišēja 15 minūtēs un 29,71 sekundē, 0,35 sekundes zaudēja viņas tautiete Melknata Vudu, bet 1,46 sekundes atpalika Ugandas skrējēja Priska Česanga.

Valmieriete Caune uzvarētājai zaudēja 13,85 sekundes, bet pirmais trijnieks bija 12,39 sekunžu attālumā. Nākamā sekotāja, Marija Forero no Spānijas, atpalika vairāk nekā pusminūti.

Skrējiena sākumā vadībā izvirzījās sešās sportistes no Kenijas, Ugandas un Etiopijas, bet apmēram pēc trešdaļas distances Caune pievienojās vadošajai grupai. Kad līdz skrējiena beigām bija palicis aptuveni viens kilometrs, vadībā palika divas etiopietes un ugandiete, kamēr Caune bija stabili ceturtajā pozīcijā un līdz finišam skrēja vienatnē.

5000 metru distancē piedalījās 19 sportistes. Pirms šī skrējiena Caunei bija devītais labākais personīgais rekords.

Jau ziņots, ka 3000 metru skrējienā Caune izcīnīja sesto vietu.

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēja astoņi sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu