Gruzītim bronzas medaļa Eiropas jauniešu čempionātā kāpšanas sportā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edvards Gruzītis
Edvards Gruzītis Foto: Edvards Gruzītis/Facebook

Edvards Gruzītis sestdien Austrijā Eiropas jauniešu čempionātā kāpšanas sportā boulderinga sacensībās junioru grupā izcīnīja trešo vietu.

Junioriem Latvijas vienīgais pārstāvis pusfinālā Gruzītis trīsreiz septiņos mēģinājumos tika līdz virsotnei un fiksēja četras zonas sešos mēģinājumos, ieņemot ceturto vietu 20 sportistu vidū, iekļūstot finālā.

Finālā Gruzītis līdz virsotnei tika divreiz deviņos mēģinājumos, kā arī četrreiz fiksēja zonu septiņos mēģinājumos.

Par čempionu astoņu finālistu sacensībās kļuva brits Dajans Ahters, kurš pa trim reizēm sasniedza virsotni un fiksēja zonu.

Sudrabs tika Izraēlas pārstāvim Orenam Prihedam, kuram rādītāji līdzīgi kā Gruzītim, tikai virsotni viņš sasniedza sešos mēģinājumos.

Kvalifikācijā junioriem Gruzītis divreiz trijos mēģinājumos tika līdz virsotnei un fiksēja četras zonas sešos mēģinājumos, ieņemot otro vietu 56 sportistu vidū.

Ceturtdien A jauniešu grupā Kārlis Purviņš un Alens Višņakovs ieņēma dalītu 49.vietu 53 sportistu vidū, bet jauniešu B grupā meitenēm 49.vietā 57 sportistu konkurencē ierindojās Darja Drozdova, bet Jūlija Siliņa ieņēma dalītu 51.vietu.

Sacensībās piedalās vairāk kā 300 sportistu no 31 valsts.

Piecus Latvijas sportistus sacensībās pavada treneri Inta Dombrovska un Linda Gruzīte.

Boulderinga disciplīnā sportistiem ierobežotā laikā jāmēģina uzkāpt vairākos īsos, bet ļoti sarežģītos maršrutos. Finālā sportistiem dažādu maršrutu veikšanai tiek atvēlētas četras minūtes.

Maršrutā ir atzīmēts tā sākums, aizķere maršruta vidū (ne vienmēr precīzi vidū) un augšējā aizķere, kas dēvēta arī par "topu". Rezultātu veido sekojoša secība: "topu" skaits, zonu skaits, mēģinājumu skaits ar kuriem sasniegts "tops" un mēģinājumu skaits, ar kuriem sasniegtas zonas.

Eiropas čempionātā sportisti startē trijās grupās: jauniešu B (14-15 gadi), jauniešu A (16-17 gadi) un junioru (18-19 gadi). Edvards Gruzītis un Tomas Dilāns startēja jauniešu A grupā, bet Dmitrijs Sevaņkajevs un Kristīna Rjabova junioru grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu