Foto ⟩ Kopējie ieguldījumi "LNK sporta parkā" varētu sasniegt 24 miljonus eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kopējie ieguldījumi sporta kompleksā "LNK sporta parks" varētu sasniegt 24 miljonus eiro, aģentūrai LETA atklāja sporta parka dibinātājs Artjoms Milovs.

Pie robežas ar Valdlaučiem otrdien Rīgā tika atklāta "LNK sporta parka" pirmā kārta - trīs pilna izmēra futbola laukumi, no kuriem divi ir ar dabīgo zālāju, bet viens - ar jaunākās paaudzes mākslīgo segumu, kā arī divi vidēja izmēra futbola laukumi.

Nākamajās kārtās tiks izbūvēti arī pludmales volejbola un tenisa, 3x3 basketbola laukumi, kā arī bērnu rotaļu laukumi un kafejnīca. Tāpat plānots uzbūvēt lielu tribīni, daudzfunkcionālu sporta kompleksu ar trīs basketbola, futzāla, volejbola un handbola laukumiem, kā arī kopmītni ar 50 istabām.

"Pirmā kārtā mums izmaksāja apmēram 9,5 miljonus eiro, bet nākamās kārtas izmaksās aptuveni 13-14 miljonus eiro. Kopējās investīcijas varētu sasniegt 23-24 miljoniem eiro. Patlaban gan grūti nosaukt konkrētas izmaksas, jo viss notiek projekta stadijā, bet būvniecība nākamajā kārtā sāksies pēc gada vai pusotra," stāstīja Milovs.

Galvenajā futbola stadionā iecerēts rīkot Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) izlašu un klubu līmeņu spēles.

"Lai rīkotu kādas Eirokausu spēles, vajag uzbūvēt jumtus virs tribīnēm un pabeigt apgaismojumu. Visi inženiertīkli nulles līmenī ir sagatavoti. Ceru, ka UEFA palīdzēs ar rekomendācijām, kādus kritērijus vēl vajadzēs izpildīt," teica Milovs.

Veidojot sporta kompleksu, būvnieki nav prasījuši papildu investīcijas no Rīgas pilsētas, jo visu procesu vēlējušies veikt paši.

"Gribējām visu darīt patstāvīgi, lai būtu neatkarīgi un visa infrastruktūra būtu mūsu pašu. Tieši otrādi - būsim gatavi realizēt Rīgai kādus nepieciešamos projektus maznodrošinātajiem vai citām grupām," teica Milovs.

Sporta parka dibinātājs arī uzsvēra, ka pēc kompleksa pabeigšanas mērķis ir gūt ienākumos tik daudz, lai nosegtu tā uzturēšanas izmaksas.

"Ja tas izdosies, tad uzskatīsim to par panākumu. Labi saprotam, ka ieguldītās investīcijas atpelnīt neizdosies," atzina Milovs.

Sporta kompleksā jau tiek aizvadītas Latvijas futbola virslīgas spēles, un svētdien notika pirmais mačs uz dabīgā seguma laukuma.

"LNK sporta parka" attīstītājs ir holdinga "LNK Group" uzņēmums "LNK Properties", būvnieks - "LNK Industries". Līdz šim būvniecības uzņēmums ir specializējies industriālo parku un dzīvojamo ēku būvniecībā, bet "LNK sporta parks" ir pirmā uzņēmuma realizētā sporta būve.

Holdings "LNK Group" dibināts 1988.gadā. Tajā ietilpst 18 uzņēmumi, kas darbojas trijos galvenajos virzienos - būvniecībā un ražošanā ("LNK Industries"), aviācijas tehnikas aprēķinos, testēšanā un apkopē ("LNK Aerospace") un nekustamo īpašumu attīstībā ("LNK Properties").

"LNK Properties" reģistrēts 2019.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 8 662 782 eiro. Uzņēmums apvieno 17 objektus dzīvojamo un komerciālo nekustamo īpašumu jomā, piemēram, "Mūkusalas biroji", "Kalnciema biroji", "Baltijas Industriālais parks (BIP)", "Dārzciema biroji" un "Dienvidu vārti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu