NBA apskatnieks: "Mavericks" nevar pieļaut, ka Bertāns laukumā paliek "sausā"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš ir labs snaiperis, pagājušajā sezonā no tālās distances grozam uzbruka ar krietni vājāku precizitāti nekā iepriekš karjerā kopumā, tāpēc nākamajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā latvietim precizitāte ir jāuzlabo, uzsver līgas apskatnieks Edijs Sefko.

29 gadus vecais Bertāns pagājušo sezonu sāka Vašingtonas "Wizards" komandā, kuras sastāvā 34 mačos viņš vidēji laukumā pavadīja 14,7 minūtes, guva 5,7 punktus un realizēja tikai 31,9% tālmetienu.

Maiņas darījumā pievienojoties "Mavericks", latvietim tālmetienu precizitāte mazliet uzlabojās - izdevās trāpīt 36,0% trīspunktnieku. Bertāns regulārajā čempionātā piedalījās 22 mačos, vidēji spēlēja 13,9 minūtes un guva 5,3 punktus.

NBA izslēgšanas spēļu jeb "play-off" turnīrā Bertāns piedalījās 18 mačos, vidēji laukumā pavadīja 10,7 minūtes, guva 4,1 punktu un trāpīja 37,3% tālmetienu.

"Sešas pēdas un desmit collas garais uzbrucējs (2,08 metri) dara vienu lietu - un dara to ļoti labi. Viņš ir snaiperis. Viņš metienu izpilda ātri, un parasti tas ir precīzs no trīspunktu distances," kluba mājaslapā citēts Sefko.

NBA apskatnieks uzsver, ka "Mavericks" komandai ir nepieciešams, lai Bertānam nākamā sezona būtu labākā metienu precizitātē kopš 2019./2020. gada, kad viņš trīspunktu metienus trāpīja ar 42,4% precizitāti, vidēji gūstot 15,4 punktus.

"Tā bija sezona, kad viņš sev nopelnīja 80 miljonu ASV dolāru lielu līgumu, kura ietvaros nākamā būs trešā no piecām sezonām," uzsvēra Sefko.

"Bertāns nespēlēs pietiekami daudz minūšu, lai atkārtotu tādus skaitļus, bet viņam ir jāuzlabo precizitāte no tālās distances," atzīmēja NBA apskatnieks.

"Viņam ir jābūt uz trīspunktu metienu līnijas. "Mavericks" nevar pieļaut, ka Bertāns vienkārši skraida laukumā un paliek "sausā"."

Sefko izceļ to, ka pretinieku komandām ir vieglāk spēlēt aizsardzībā pret "Mavericks" līderi Luku Dončiču, ja Bertāns nav pietiekami bīstams no tālās distances, tādējādi nepiesaistot sedzēju uzmanību.

"Komandai ir nepieciešams, lai viņš piešķiļ uguni," piebilda NBA apskatnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu