Morozs: Nav laika svinēt. Šis bija tikai viens solis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola treneris Viktors Morozs
Futbola treneris Viktors Morozs Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/RFS

Latvijas čempione RFS, aizvadot UEFA Konferences līgas kvalifikācijas maču izbraukumā, vēlējās laukumā parādīt aktīvu futbolu, negaidot pretinieku kļūdas, pēc mača secināja rīdzinieku galvenais treneris Viktors Morozs.

RFS izbraukumā ar 3:1 (1:0) pārspēja Maltas klubu Paolas "Hibernians", divu maču summā ar 4:2 pārākai esot Latvijas komandai un iekļūstot UEFA Konferences līgas kvalifikācijas "play-off" kārtā.

Treneris pēc spēles uzsvēra, ka lai gan bija vairākas nianses, kas mačā gan izdevās, gan neizdevās, tika gūtas pozitīvas emocijas un futbolisti laukumā spēja parādīt atzīstamu sniegumu. "Džeki strādāja līdz galam, parādīja raksturu un varu tikai apsveikt arī visus mūsu līdzjutējus," teica Morozs.

Neskatoties uz to, ka laukuma saimnieki 71.minūtē panāca neizšķirtu, Latvijas vienības treneris uzsvēra, ka RFS futbolistiem bija svarīgi turpināt sākotnējo mača plānu, kas paredzēja uzbrūkošu futbolu.

"Negribējām atbraukt un gaidīt savu savu iespēju. Zinājām kā spēlē pretinieks, gribējām viņus presingot. Viņiem izdevās kaut kas vairāk tieši tajās situācijās, kad mēs ļāvām viņiem būt ar bumbu un iesēdāmies aizsardzībā. Tieši tad bija problēmas," skaidroja Morozs. "Kad zaudējām vārtus, sapratām, ka jāturpina tas spēles plāns, kāds bija sākumā. Ļoti labi, ka izdevās."

Tāpat treneris uzteica atmosfēru stadionā. "Bija patīkami, futbola atmosfēra. Agresīvi līdzjutēji, kuri fano. Prieks, ka mūsu spēlētājiem tas netraucēja, bet tikai palīdzēja. Arī par laukumu varu teikt tikai labāko, jo tas ir tiešām labas kvalitātes," viņš piebilda.

"Play-off" kārtā RFS pretī stāsies "Linfield" no Ziemeļīrijas, kas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā čempionu zarā divu maču summā ar 0:5 zaudēja Šveices "Zurich".

"Jāsaprot, ka nav laika svinēt. Šis bija tikai viens solis," izcēla treneris "Jā, labs solis, taču ar to viss nebeidzas. Viss darbs ir vēl tikai priekšā. Protams, šodien esam priecīgi, taču jau rīt sāksim gatavoties nākamajai spēlei."

RFS UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Somijas klubu Helsinku HJK, bet zaudēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā un nonāca UEFA Konferences līgā. "Hibernians" Čempionu līgas priekškvalifikācijā ar 0:3 summā piekāpās Īrijas klubam Tallas "Shamrock Rovers", bet Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā ar 4:3 apturēja Igaunijas čempioni Tallinas "Levadia".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu