Jonasam 12.vieta Somijas "Grand Prix"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Jānis Asaris, speciāli TVNET

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien ieņēma 12.vietu pasaules čempionāta 16.posma - Somijas "Grand Prix" - prestižākās MXGP sacensībās.

Tikmēr savu piekto čempiontitulu divus posmus pirms sezonas beigām nodrošināja slovēnis Tims Gajsers. Četri tituli viņam ir MXGP klasē, bet viens - MX2 klasē.

"Husqvarna" rūpnīcas komandas braucējs Jonass sestdien kvalifikācijā samierinājās ar 25.vietu, bet svētdien pēc starta pirmajā braucienā iekārtojās otrā desmita beigās. Turpmākā brauciena gaitā viņš ieguva vairākas pozīcijas un finišēja 13.vietā.

Tikmēr uzvaru svinēja latvieša komandas biedrs Braiens Bogerss no Nīderlandes, otrais bija viņa tautietis Glens Koldenhofs, bet trešais - francūzis Maksims Reno. Aiz trijnieka palika kritienus piedzīvojušie šveicietis Žeremī Sīvers un francūzis Romēns Fevrs, kuri noslēgumā apsteidza Gajseru.

Otrā brauciena starts Jonasam bija sekmīgāks un latvietis bija uzreiz aiz pirmā desmitnieka. "Husqvarna" motobraucējs pakāpās uz astoto vietu, taču brauciena turpinājumā zaudēja pāris pozīcijas un finišēja desmitais.

Līderpozīciju pēc starta ieguva Koldenhofs, kuram pēc dažām minūtēm uztriecās virsū Fevrs. Koldenhofs svinēja uzvaru un viņam sekoja Sīvers un Reno. Gajseram ar septīto vietu pietika titula nodrošināšanai.

Posmā ar 47 punktiem uzvarēja Koldenhofs, bet no otrās līdz ceturtajai pozīcijai ar 40 punktiem bija attiecīgi Sīvers, Reno un Bogerss. Jonass guva 19 punktus un bija 12.pozīcijā.

Kopvērtējumā pēc 16 posmiem pārliecinošs līderis ar 674 punktiem ir slovēnis Gajsers, 570 punkti ir Sīveram, bet trešo vietu ar 525 punktiem ieņem Koldenhofs. Jonass ticis pie 325 punktiem un ieņem devīto pozīciju.

Šosezon pasaules čempionātā paredzēti 18 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu