Somijas žurnālists: Latvijas hokejisti raksta vēsturi, pēc Krievijas neviens neilgojas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-20 hokeja izlase
Latvijas U-20 hokeja izlase Foto: IIHF.com

Krievijas U-20 izlasei ir liegta dalība pasaules junioru čempionātā Edmontonā, kur pirmo reizi vēsturē ceturtdaļfinālu sasniegusi Arta Ābola vadītā Latvijas junioru valstsvienība. Tieši Latvijas komanda ieņēma Krievijas vietu.

Somijas izdevuma "Iltalehti" žurnālists Timo Kunnari savā komentārā norādījis, ka Latvijas izlase brīnišķīgi aizpildījusi Krievijas vietu, pēc kuras neviens neskumst. 

"Edmontonā neviens neilgojas pēc Krievijas. Krieviem ir aizliegts piedalīties lielākajā daļā sporta pasākumu visā pasaulē. Lai gan ir federācijas un sacensību rīkotāji, kas savos pasākumos krievus iekļauj," raksta Kunnari. 

Latvijas junioru izlase pirmo reizi vēsturē kvalificējusies ceturtdaļfinālam, kurā spēkiem mērosies ar Zviedrijas vienaudžiem. Iepriekšējo reizi Latvijas hokejisti spēcīgāko sabiedrībā spēlēja 2017. gadā. 

"Starptautiskā Ledus hokeja federācija no saviem turnīriem izslēgusi Krieviju un tai lojālo darba zirgu Baltkrieviju. Krievija, protams, nepiedalās pasaules junioru čempionātā Edmontonā. Un nevienam nav vajadzīgi kaitinošie kaimiņi no austrumiem, kuri diktē savus noteikumus. Īpaši tagad, kad Latvija ir iegājusi vēsturē," pauž žurnālists. 

Ceturtdaļfināla spēle Latvija - Zviedrija norisināsies rīt, 17. augustā plkst. 22.30 pēc Latvijas laika un tiešraidē to būs iespējams vērot TV6 kanālā.

"Krievijas vieta sportiskajā ziņā ir lieliski aizpildīta," raksta Kunnari. 

A apakšgrupā pirmo vietu ar 12 punktiem četrās spēlēs ieņēma Kanāda, astoņus punktus izcīnīja somi, pa četriem punktiem četros dueļos iekrāja Latvija un Čehija, bet divi punkti četros mačos bija Slovākijai.

Turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 1:6 zaudēja Somijai, pēc tam sekoja zaudējums 2:5 Kanādai, trešajā spēlē Latvijas hokejisti ar 2:3 "bullīšos" atzina Slovākijas pārākumu, bet izšķirošajā mačā par vietu astotdaļfinālā ar 5:2 apspēlēja čehus, ieņemot trešo vietu grupā.

Foto: Latvijas U-20 izlase pārspēj Čehijas vienaudžus un iekļūst PČ ceturtdaļfinālā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu