Video ⟩ Krievijas tenisiste turnīrā ASV panāk Ukrainas atbalstītājas padzīšanu no tribīnēm

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

ASV notiekošajā Sinsinati "WTA 1000" tenisa turnīrā mačā starp divām Krievijas tenisistēm skatītāju tribīnēs atrādās kāda Ukrainas atbalstītāja, uz pleciem uzsegusi šīs valsts karogu. Sacensību organizatori pēc krievu sportistes pieprasījuma sievieti piespieduši atstāt tribīnes.

Sinsintati turnīra kvalifikācijas fāzē norisinājās mačs starp krievietēm Annu Kaļinsku un Anastasiju Popatovu. Šo spēli vēroja kāda skatītāja, kura intervijā vietējai televīzijai stādījās priekšā ar vārdu Lola. Viņa esot amerikāniete, kas dzimusi Uzbekistānā. 

Spēles gaitā viena no tenisistēm pasūdzējusies mača tiesnesei par Lolu. Mača tiesnese uzrunājusi sievieti, norādot, ka tribīnēs nav labi sēdēt ar karogu. Uz to  skatītāja atbildējusi asprātīgi: "Nav labi iekarot citu valsti!"

Pēc tam pie Lolas agresīvi vērsies apsardzes darbinieks, norādot, ka vajadzības gadījumā izsauks arī policiju.

Kā oficiālais sievietes izraidīšanas iemesls tiek minēts Ukrainas karoga pārlieku lielais izmērs, tomēr tenisa apskatnieks Bens Rotenbergs norāda, ka patiesais iemesls bijis tieši karoga piederība. Žurnālists uzsvēra, ka turnīra gaitā redzēti vēl lielāki citu valstu karogi. Viņš arī norādīja, ka Lola esot spēles laikā sēdējusi klusi un mierīgi, nepievēršot sev uzmanību.

Turnīra organizatoru mājaslapā publicētajos noteikumos atrunāts, ka karogi un plakāti nedrīkstot būt lielāki par 18x18 collas (aptuveni 45x45 centimetri). Pēc notikušā incidenta Ukrainas atbalstītājai esot atļauts atgriezties sacensību tribīnēs, vēsta "Cincinnati.com".

Bijušais Ukrainas tenisists Aleksandrs Dolgopolovs savā "Twitter" kontā aizstāvēja sievieti: "Mūsu valsts slīkst asinīs un barbariskā vardarbībā, neviens krievs nevar terorizēt kluso atbalstītāju ar Ukrainas karogu. Jābūt kādai cieņai!"

Minētajā mačā uzvaru ar 7-5 un 6-1 izcīnīja Kaļinska.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu