Kostjuka: WTA ir Krievijas, nevis Ukrainas pusē (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ukrainas tenisiste Marta Kostjuka
Ukrainas tenisiste Marta Kostjuka Foto: Reuters/ScanPix

Sieviešu Tenisa asociācija (WTA) atbalsta Krieviju, nevis Ukrainu, pārliecināta ir ukraiņu tenisiste Marta Kostjuka.

TVNET jau vēstīja, ka ASV notikušajā Sinsinati "WTA 1000" tenisa turnīrā mačā starp divām Krievijas tenisistēm skatītāju tribīnēs atrādās kāda Ukrainas atbalstītāja, uz pleciem uzsegusi šīs valsts karogu. Sacensību organizatori pēc krievu sportistes pieprasījuma sievieti piespieda atstāt tribīnes.

20 gadus vecā Ukrainas tenisiste Marta Kostjuka, kura WTA rangā vienspēlēs ieņem 72. vietu un dubultspēlēs ierindojas 46. pozīcijā, paudusi sašutumu par Sinsinati turnīrā notikušo. WTA ir viena no retajām sporta organizācijām, kas turpina atļaut sacensībās piedalīties Krievijas sportistēm.

"Es pat nespēju to aptvert. Tas ir pārāk ciniski - ievietot bildes ar citiem karogiem, bet tā izturēties pret Ukrainas karogu. Mēs jau no paša sākuma zinām, ka tūres (WTA) atbalsts diemžēl nav mūsu pusē, bet šis bija jau kaut kas pavisam cits - kaut kas neiedomājams," sportisti citē Ukrainas tenisa portāls btu.org.ua.

"Lieta ir tāda, ka WTA mums teica, ka neviens spēlētājs neatbalsta Krieviju, ka viņi visi ir labi. Bet mēs redzam, ka Ukrainas karogs viņiem kaut kā traucē. Spēlētāji, kas atbalsta karu un Putinu, traucē mums, bet nevienam tas nerūp. Visi mūsu lūgumi kaut ko darīt tika ignorēti," norādīja Kostjuka.

Ukraina neatkarību no Padomju Savienības važām atguva 1991. gada 24. augustā. Šajā datumā šogad ASV plānots labdarības turnīrs, kuru rīkos "US Open" organizatori. Zīmīgi, ka 24. augustā būs pagājuši tieši seši mēneši, kopš Krievija februārī sāka paplašināto karu Ukrainā.

Kostjuka saņēmusi ielūgumu piedalīties šajā labdarības turnīrā. "Tennis World USA" vēsta, ka piedalīties uzaicināta arī Baltkrievijas tenisa zvaigzne Viktorija Azarenka. Ņemot vērā, ka Baltkrievija palīdz Krievijai kara laukā īstenot uzbrukumus Ukrainai, Kostjuka kritiski izteikusies par gaidāmo labdarības pasākumu.

"Es saņēmu ielūgumu piedalīties. Domāju, ka visi Ukrainas spēlētāji saņēma to. Taču neviens nejautāja, vai Ukrainas spēlētāji būs ar mieru tur redzēt Krievijas un Baltkrievijas spēlētājus. Es nespēlēšu, ja tur piedalīsies spēlētāji no agresoru valstīm," sacīja Kostjuka.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu