"Rangers" pēc 12 gadu pārtraukuma atgriežas UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Glāzgovas "Rangers" un Eindhovenas PSV futbolisti
Glāzgovas "Rangers" un Eindhovenas PSV futbolisti Foto: AFP/SCANPIX

Skotijas futbola klubs Glāzgovas "Rangers" trešdien nodrošināja vietu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, kur atgriezīsies pēc 12 gadu pārtraukuma.

Glāzgovieši "play-off" kārtas atbildes spēlē viesos ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja Eindhovenas PSV un divu maču summā guva virsroku ar 3:2.

Vienīgie vārti tika gūti spēles 60.minūtē, kad pēc mājinieku kļūdas aizsardzībā "Rangers" izspēlēja uz tukšiem vārtiem un Antonio Čolaks pēc Malika Tilmana piespēles panāca 1:0.

"Rangers" UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā pēdējo reizi spēlēja pirms 12 gadiem. Šajā laikā Glāzgovas klubs pēc bankrota paguva no ceturtās Skotijas līgas atgriezties augstākajā divīzijā un izcīnīt titulu.

Tikmēr papildlaikā vietu grupu turnīrā nodrošināja Horvātijas čempione Zagrebas "Dinamo". Pamatlaikā Zagrebas komanda ar 2:1 (2:0) uzvarēja "Bodo"/"Glimt", bet rezultāts divu maču summā bija neizšķirts 2:2. Duelis turpinājās papildlaikā, kurā mājinieki guva vēl divus vārtus un bija pārāki summā (4:2)

Pirmajā puslaikā "Dinamo" komandai vārtus guva Mislavs Oršičs un Bruno Petkovičs bet otrajā puslaikā Alberts Grenbeks vienus vārtus atguva un panāca neizšķirtu divu maču summā.

Komandas tuvojās jau pēcspēles 11 metru sitienu sērijas aizvadīšanai, taču 117.minūtē jeb trīs minūtes pirms papildlaika beigām 3:1 "Dinamo" komandai panāca Josips Drmičs. Papildlaika beigās mājiniekiem vadību nostiprināja Petars Bočkajs.

Tāpat grupu turnīrā spēlēs Dānijas čempione "Kobenhavn", kas atbildes mačā viesos spēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Trabzonspor". Dāņi dueli uzvarēja ar 2:1 - rezultātu, ar kādu bija pārāki pirmajā spēlē.

Zaudējušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. UEFA Čempionu līgas grupu turnīru izloze norisināsies ceturtdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu