RFS paplašina kluba struktūru, pievienojot telpu futbola komandu un bērnu un jauniešu akadēmiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Egils Trušēlis
Egils Trušēlis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas čempionvienība futbolā RFS, paplašinot savu sistēmu, pievienos telpu futbola komandu un bērnu un jauniešu akadēmiju "RFS Academy", trešdien preses konferencē paziņoja vienības pārstāvji.

Latvijas telpu futbola vienība "Nikars" turpmāk būs RFS paspārnē, arī mainot nosaukumu uz RFS.

Savukārt bērnu un jauniešu akadēmijā jaunajiem futbolistiem ar laiku būs iespēja ne tikai trenēties klasiskajā futbolā, bet arī vēlāk pievērsties nopietnāk telpu futbolam.

RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis uzsvēra, ka viens no iemesliem, kas palīdzēja pieņemt lēmumu paplašināt sistēmu, bija LNK Sporta parka izveide.

Tāpat Verpakovskis atklāja, ka akadēmijas organizācijā tiks iesaistīts arī Andrejs Kaļiņins, kurš iepriekš bija "Daugavpils" galvenais treneris. Viņš būs sporta direktors akadēmijā. Savukārt Dāvis Caune būs vecākais treneris akadēmijā.

Eglis Trušēlis, kurš būs RFS akadēmijas direktors stāstīja, ka RFS akadēmija tiks veidota uz "Nikars" futbola skolas bāzes, un tās mērķis būs turpināt to, kas jau iepriekš tika iesākts un veidot RFS akadēmijas vairākos Rīgas rajonos.

"Mūsu mērķis šobrīd ir piepildīt jaunos futbola laukumus ar mērķtiecīgiem jaunajiem futbolistiem, kuri vēlās attīstīties," piebilda Trušēlis.

Trušēlis atklāja, ka, pārņemot "Nikars" futbola skolu, RFS akadēmijas rīcībā ir 200 bērni, taču nākotnē tie varētu būt 500-600 bērni, kas būs iesaistīti RFS. Tāpat tiek plānots LNK Sporta parkā izveidot internātu, kurā varēs pastāvīgi uzturēties ne tikai futbolisti no Rīgas.

Pagājušā gada čempione RFS šobrīd virslīgā ar 56 punktiem 26 spēlēs ieņem trešo vietu, no līderes "Valmieras" atpaliekot astoņus punktus.

RFS ceturtdien Belfāstā iekļuva UEFA Konferences līgas grupu turnīrā, pēc "Ventspils" kļūstot tikai par otro Latvijas klubu, kas kādā no Eiropas klubu kausu izcīņām iekļuvis grupu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu