WADA ziņotājs Rodčenkovs: Krievijā neviens nestāsta taisnību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EMILY BERL / THE NEW YORK TIMES

Kādreizējais Maskavas Antidopinga laboratorijas vadītājs, Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) informators Grigorijs Rodčenkovs norādījis, ka Krievijā neviens nestāsta taisnību un viņš iestājas pret sistemātiskiem meliem.

Rodčenkovs aizbēga no Krievijas 2015. gadā un tagad dzīvo ASV. Viņa atrašanās vieta tiek turēta slepenībā. 

Ilgu laiku viņš bija Maskavas Antidopinga aģentūras vadītājs, atzīstoties, ka 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs tieši viņš mainījis sportistu pozitīvās dopinga analīzes pret "tīrām" provēm, šajā procesā iesaistoties arī Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) darbiniekiem.

Viņš arī Vācijas televīzijas kanālam ARD savulaik atklāja, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins zinājis par valsts atbalstīto dopinga programmu. 

"Krievijas problēma ir tā, ka tur neviens nestāsta taisnību. Tā tas ir jau kopš Padomju Savienības laikiem. Krievijā viss tiek falsificēts. Es neesmu pret Krieviju, esmu pret sistemātiskiem meliem," "Deadline" citē Rodčenkova izteikumus, atsaucoties uz dokumentālās filmas "Icarus" otro daļu.

Tieši Rodčenkovs 2019. gada novembra beigās publiski aicināja Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) ņemt vērā WADA ieteikumus par četru gadu diskvalifikācijas piešķiršanu Krievijai. 

Pēc aizbēgšanas no Krievijas Rodčenkovs tika iekļauts Federālās izmeklēšanas biroja (FIB) liecinieku aizsardzības programmā, kamēr Krievija izdeva orderi viņa apcietināšanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu