Kārlis Vents: Manas prioritātes ir regbija attīstība Latvijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Regbija federācijas prezidents Kārlis Vents
Latvijas Regbija federācijas prezidents Kārlis Vents Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidenta Kārļa Venta prioritātes ir regbija attīstība Latvijā, pirmdien ziņo LRF.

29.augustā šogad kārtējās LRF prezidenta vēlēšanās, tāpat kā jūlijā, uzvarēja Kārlis Vents, ziņo LRF.

Valdē turpmāk strādās prezidents un četri valdes locekļi - Andrejs Šilinskis, Zane Sirsniņa-Kukaine, Kārlis Sarkans un Edgars Cīrulis.

"Man ir liels prieks un atvieglojums, ka regbija saimes cilvēki beidzot ir spējuši pieņemt vienotu lēmumu federācijas vadības jautājumā. Jaunajā LRF valdē ir ievēlēti zinoši, regbiju mīloši, jauni un darbotiesgriboši cilvēki. Līdz ar to esmu pārliecināts, ka spēsim paveikt daudz lielisku lietu mūsu sporta veida labā," saka Vents.

Viņš bilst, ka par spīti rudenīgiem laika apstākļiem Latvijā regbija laukumos cīņas notiks gan septembrī, gan oktobrī.

"Līdz ar to jaunajai valdei ir jānodrošina iesākto regbija notikumu kvalitatīva nepārtrauktība, jālemj par Latvijas "lielās izlases" startiem, kas paredzēti jau šoruden, kā arī jāplāno un jāsāk iedzīvināt jaunās lietas. Esam jau aizvadījuši pirmo valdes sēdi un pirmie lēmumi jau ir pieņemti," pirmo darāmo darbu sarakstu uzskaita LRF prezidents.

"Par savu prioritāti regbija federācijā esmu izvirzījis regbija kā sporta veida attīstību Latvijā, kas sevī iekļauj gan jaunu spēlētāju piesaisti, gan esošo turnīru un čempionātu organizatorisko pilnveidi un sieviešu un vīriešu izlašu startus," par prioritātēm saka prezidents.

Viņš atzīmē, ka viena no lielajām prioritātēm ir - kļūt par "neatņemamu un organisku Eiropas regbija saimes sastāvdaļu". Tas nozīmē startēt Eiropas turnīros, paplašināt pieredzes apmaiņu, piedalīties nākotnes jautājumu Eiropā lemšanā un RE un Pasaules Regbija federācijas (WR) piedāvātā finansējuma apgūšanā.

Vents, kurš sāka spēlēt regbiju 11 gadu vecumā, jau vairākus gadus aktīvi darbojas Latvijas regbijā. Šajā laikā viņš ir bijis Latvijas vīriešu izlašu menedžeris, LRF ģenerālsekretārs, kā arī šobrīd ir viens no Eiropas Regbija federācijas (RE) regbija-7 turnīru tehniskajiem direktoriem.

Sporta menedžmentu Lielbritānijā studējušais Vents no 2012. līdz 2019.gadam bija arī hokeja skolas "Rīga" direktors.

Zane Sirsniņa - Kukaine ar regbiju ir pazīstama kopš 1996.gada, kad brālis uzsāka trenēties regbijā. Viņa ir viena no sieviešu regbija kluba "Selēna" dibinātājām, regbiju spēlē jau 13 gadus un kopš 2011.gada ir Latvijas izlases spēlētāja, kā arī ilggadēja izlases kapteine. Viņa vairākkārt ir atzīta par "Gada labāko spēlētāju".

Juridisko izglītību ieguvusī Sirsniņa - Kukaine ikdienā vada ārstniecības iestādi, kurā strādā vairāk nekā 100 darbinieku, un par savu prioritāti uzskata sieviešu regbija attīstību Latvijā.

Andrejs Šilinskis regbiju 11 gadu vecumā sāka spēlēt Ulda Bautra vadībā, apgūstot tādas vērtības kā komanda, disciplīna un nepadošanās. Sasniedzot jaunieša gadus, viņš no regbija aizgāja, taču pēdējos 20 gadus ir turpināts sekot līdzi regbijā notiekošajam.

2019.gadā viņš tika uzrunāts nākt palīgā LRF padomes loceklis. Šajā laikā ir izdevies ieviest digitalizētu spēlētāju licencēšanas sistēmu, modernizēt LRF mājaslapu, uzlabot finanšu uzskaiti un caurredzamību.

Šilinskis, kurš ir arī RE Riska un audita komisijas loceklis, par savu prioritāti uzskata maksimālu federācijas darbības procesu sistematizāciju.

Kārlis Sarkans regbijā ir no 13 gadu vecuma. Pēdējās 18 sezonas regbijā viņš pavadījis kā tiesnesis, tiesājot gan Latvijas, gan RE starptautiskās spēles, papildus darbojoties LRF Disciplinārajā komisijā, Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) komisijā un ieņemot LRF Tehniskā direktora amatu.

Sarkans, kurš ārpus regbija darbojas ar banku sistēmām un banku sistēmu izstrādi, par savu prioritāti ir izvirzījis Latvijas regbija tiesnešu un treneru izglītības sistēmas pilnveidošanu, kā arī LRF dokumentācijas un noteikumu sakārtošanu.

Edgars Cīrulis regbijā bez pārtraukuma darbojos kopš 1998.gada. Ilgus gadus viņš ir spēlējis cīņas pirmās līnijas uzbrucēja pozīcijā gan regbija klubā "Miesnieki", gan arī Latvijas izlasē. Pēdējos gados viņš ir pievērsies organizatoriskajam darbā regbijā - gan klubā "Miesnieki", gan federācijā.

Cīrulis, kurš ikdienā darbojas informācijas tehnoloģiju un informācijas drošības pārvaldības jomā, par savu prioritāti federācijā uzskata pieaugušo regbija turnīru pilnveidi, kā arī jauniešu un bērnu regbija attīstību Latvijā.

Jau ziņots, ka LRF biedri maijā pārvēlēja amatā iepriekšējo prezidentu Aivaru Pilenieku, taču Uzņēmumu reģistrā netika apstiprināti vēlēšanu kongresa dokumenti, un bija nepieciešams rīkot jaunas vēlēšanas. Jūlija sākumā par LRF jauno prezidentu tika apstiprināts Vents, taču viņa virzītā valde neguva federācijas biedru atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu