Bagatska vadītā Ukrainas izlase EČ apakšgrupu turnīru noslēdz ar zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ukrainas basketbola izlase
Ukrainas basketbola izlase Foto: FIBA.com

Latvijas trenera Ainara Bagatska vadītā Ukrainas vīriešu basketbola izlase ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Eiropas čempionāta finālturnīra C apakšgrupas pēdējā spēlē, bet Igaunija čempionātu beidza ar zaudējumu.

Ukraina Milānā ar rezultātu 85:90 (21:21, 21:24, 25:22, 18:23) zaudēja Horvātijai, taču saglabāja labas izredzes apakšgrupā ieņemot otro vietu.

Ukraina bija vadībā gandrīz visu ceturtās ceturtdaļas pirmo pusi, bet desmitminūtes vidū ļāva horvātiem iemest divus brīvus tālmetienus. Pēc nonākšanas iedzinējos ar 79:81 Bagatska vadītie vīri vairs neatspēlējās.

Ukrainas izlasei 21 punktu guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Volodimirs Heruns, 16 punkti, astoņas bumbas zem groziem un trīs pārtvertas bumbas bija Bogdanam Blizņukam, 14 punktus iemeta Svjatoslavs Mihaiļuks un 11 punktus - Isufs Sanons.

Horvātiem Bojans Bogdanovičs iekrāja 27 punktus un septiņas atlēkušās bumbas, 13 punkti un četras rezultatīvas piespēles bija Dominkam Mavram, 11 punktus un sešas bumbas zem groziem pievienoja Krunoslavs Simons, 10+8 šajās ailītēs sakrāja Ivica Zubacs, bet 10+6 - Karlo Matkovičs.

Igaunija ar 69:90 (21:27, 15:24, 13:26, 20:13) zaudēja Grieķijai.

Igauņiem 19 punktus sakrāja Sīms Sanders Vene, pa 12 punktiem - Kerrs Krīsa un Janari Joesārs, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas, bet desmit punktus guva Kristjans Kitsings.

Uzvarētāju labā Jannis Adetokunbo sakrāja 25 punktus, kurš vienīgais sasniedza desmit gūto punktu robežu. Punktus guva visi komandas dalībnieki, atskaitot Kostu Adetokunbo.

Noslēdzošajā grupas mačā Lielbritānija piekāpās Itālijai ar 56:90 (20:29, 17:18, 17:20, 2:23).

Itāļiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Simone Fontekio, bet britiem 18 punkti, sešas atlēkušās bumbas un piecas kļūdas Mailsa Hesona kontā.

Grieķija ar panākumiem visās piecās aizvadītajās spēlēs uzvarēja grupā. Triju komandu ar trim uzvarām savstarpējās spēlēs otro vietu ieņēma Horvātija, trešo - Ukraina un ceturto - Itālija. Igaunija finišēja ar vienu uzvaru, bet Lielbritānija palika bez uzvarām.

Tikmēr D apakšgrupā uzvaru noslēdzošajā spēlē svinēja Somija, kas ar rezultātu 88:67 (26:11, 22:20, 28:18, 12:18) uzvarēja Nīderlandi un saglabāja cerības uz otro vietu D apakšgrupā.

Somiem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Lauri Markanens un 14 punktus pievienoja Šons Hafs, kamēr Latvijā spēlējušais Aleksanders Madsens guva septiņus punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. Nīderlandiešiem 21 punktu guva Vortijs de Jongs.

Čehija ar 88:77 (26:17, 27:20, 14:25, 21:15) pieveica Izraēlu, iegūstot pēdējo ceļazīmi uz astotdaļfinālu.

Čehiem ar 25 gūtiem punktiem izcēlās Vojtehs Hrubans, 16 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Jans Veselijs un 14 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles - Tomāšs Satoranskis, kuram arī piecas kļūdas.

Zaudētājai Izraēlai Jams Madars sakrāja 16 punktus un piecas rezultatīvas piespēles. 15 punkti un sešas atlēkušās bumbas tika Tomeram Ginatam, pa 12 punktiem - Rafaelam Menco Deni Avdijam, kura kontā arī astoņas atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles.

Serbija pieveica Poliju ar 96:69 (28:14, 24:19, 20:17, 24:19).

Serbiem 19 punktus guva Nikola Jokičs, 16 - Nikola Milutinovs un 15 - Marko Guduričs.

Polijas rindās 17 punktus sakrāja Mihals Mihalaks.

D grupā Serbija uzvarēja visās piecās spēlēs, kamēr pie trim uzvarām tika Somija un Polija. Ceturtajā un piektajā vietā ar bilanci 2-3 finišēja attiecīgi Čehija un Izraēla, bet Nīderlande bez uzvarām ieņēma sesto vietu.

Jau ziņots, ka astotdaļfinālā iekļuva arī Spānija, Turcija, Melnkalne, Beļģija, Slovēnija, Francija, Vācija un Lietuva.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sākot ar 10.septembri norisināsies Berlīnē. Astotdaļfinālā savā starpā tiksies A un B grupu komandas, kā arī C un D grupu labākās vienības.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tiek aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, par čempioniem kļūstot pirmo reizi. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts notiek no 1. līdz 18.septembrim.

Nākamais Eiropas čempionāts norisināsies pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

Šim finālturnīram bija jānotiek 2021.gadā, taču tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, gadu vēlāk pulcējas arī kontinenta spēcīgākie basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu