Alkarass vienā vakarā piepilda divus sapņus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Karloss Alkarass
Karloss Alkarass Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas tenisists Karloss Alkarass kopš bērnības sapņojis kļūt par pasaules pirmo raketi un iegūt "Grand Slam" titulu. Svētdien abi šie sapņi viņam piepildījās.

19 gadu vecumā, uzvarot "US Open", viņš izcīnīja sezonas pēdējo "Grand Slam" titulu un kļuva par jaunāko pasaules pirmo raketi.

"US Open" finālā talantīgais spānis ar rezultātu 6-4, 2-6, 7-6 (7:1), 6-3 pieveica Norvēģijas tenisistus Kasperu Rūdu, kurš turnīrā bija izsēts ar piekto numuru.

"Par šo brīdi es sapņoju kopš bērnības. Kļūt par pasaules pirmo raketi un uzvarēt "Grand Slam" turnīrā - šo iemeslu dēļ esmu ļoti, ļoti smagi strādājis. Tagad ir grūti izteikties, ļoti daudz emociju," žurnālists Gaspars Ribeiro citē Alkarasa teikto.

Spānis ir pirmais padsmitgadnieks, kurš kļuvis par pasaules pirmo raketi, kā arī ir jaunākais tenisists kopš 2005. gada, kuram izdevis izcīnīt "Grand Slam" titulu.

Iepriekš arī 19 gadu vecumā to paveica leģendārais Spānijas tenisists Rafaels Nadals.

Pēc uzvaras "US Open" viņš izplūda asarās. Spānis neslēpa, ka tobrīd domājis par savu māti un vectēvu. "Šeit ir daudzi manas ģimenes locekļi, bet daudzi arī nevarēja ierasties, lai noskatītos finālu, noskatītos pāris spēles. Es domāju par tiem visiem. Visvairāk par mammu un vecotēvu," pauda Alkarass.

Lai nokļūtu finālā, Alakarass pusfinālā uzvarēja ASV tenisistu Frensisu Tiafo (ATP 26.), kamēr Rūds guva panākumu pār pār neitrālo tenisistu Karenu Hačanovu (ATP 31.).

"Šis man ir īpašs brīdis, un es to nekad neaizmirsīšu," teica Alkarass.

Alkarass savas karjeras laikā ieguvis sešus ATP titulus, no kuriem piecus 2022. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu