Ostapenko veic kāpumu WTA vienspēļu un dubultspēļu rangā

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules vienspēļu rangā pirmdien ir pakāpusies uz 15. vietu, bet dubultspēlēs - uz septīto vietu.

Nedēļas nogalē noslēdzās ASV atklātais čempionāts, kurā Ostapenko vienspēlēs izstājās jau pirmajā kārtā, bet dubultspēlēs ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku nepārvarēja astotdaļfinālu.

Latvijas tenisiste arī sacentās jaukto dubultspēļu turnīrā, kurā pārī ar Spānijas tenisistu Dāvidu Vegu-Ernandesu piedzīvoja neveiksmi ceturtdaļfinālā.

2022. gada sezonas vērtējumā Ostapenko vienspēlēs saglabā 19. pozīciju, bet dubultspēlēs ar Kičenoku ieņem trešo vietu.

Vienspēļu rangā Ostapenko pakāpās par vienu vietu, bet dubultspēļu reitingā par divām pozīcijām. 

Daniela Vismane rangā atkāpusies par 13 pozīcijām (282.), bet Darja Semeņistaja - par piecām (293.). Diāna Marcinkēviča uzlabojusi savas pozīcijas par septiņām vietām (308.), bet par 27 vietām zemāk ir Anastasija Sevastova (539.). Kamilla Bartone ir deviņas vietas augstāk (560.), bet Annai Ozerovai padevies 32 vietu kāpiens (866.). 13 vietas augstāk ir Līga Dekmeijere (1182.), kamēr 29 vietu kritums ir Margaritai Ignatjevai (1366.).

WTA ranga līderes godā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kura triumfēja ASV atklātajā čempionātā, bet uz otro vietu pēc zaudējuma "US Open" finālā pakāpusies tunisiete Onsa Žabēra, un uz trešo vietu noslīdējusi Igaunijas pirmā rakete Anete Kontaveita.

Ceturto vietu saglabā spāniete Paula Badosa, kamēr par trīs vietām augstāk nekā iepriekš ir amerikāniete Džesika Pegula un ieņem piekto vietu. Trīs vietu kritumu piedzīvoja grieķiete Marija Sakari, kura atrodas sestajā vietā, par vienu pozīciju zemāk ir neitrālā sportiste Arina Sabaļenka, kurai seko Koko Gofa no ASV un rumāniete Simona Halepa. Labāko desmitnieku noslēdz Francijas sportiste Karolīne Garsija

Dubultspēļu rangā Ostapenko pakāpusies par divām vietām un atrodas septītajā pozīcijā, kamēr Marcinkēviča atkāpusies par vienu vietu zemāk uz 236. pozīciju.

Par septiņām vietām augstāk atrodas Vismane (253.), par 14. pozīcijām - Bartone (353.), par 17 vietām - Semeņistaja (413.) un 22 vietām- Patrīcija Špaka (911.). Elza Tomase ir par 15 pozīcijām augstāk (957.), Dekmeijere pakāpusies par 22 vietām (1041.), kamēr Ignatjeva ir par 66 pozīcijām zemāk (1294.). Vēl savas pozīcijas uzlabojušas Ozerova un Denīza Marcinkēviča, kurām padevies kāpums attiecīgi par 27 (1396.) un 40 vietām (1522.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu