Foto ⟩ Pasaules čempions Auziņš: Bijām vienu centimetru no netikšanas pusfinālā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas duets Kristians Fokerots/Gustavs Auziņš Turcijā notikušajā pasaules U-19 čempionātā pludmales volejbolā bija par mata tiesu no netikšanas pusfinālā, vēlāk izcīnot zelta medaļas, sarunā ar LETA pirmdien atklāja Auziņš.

Fokerots/Auziņš svētdien Turcijā finālā pārspēja citu Latvijas pāri Olivers Bulgačs/Dāvis Teteris, kuri vispirms pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas un pamatturnīrā bija izsēti ar pēdējo 32.numuru, un izcīnīja zelta godalgas.

Ar 15.numuru izliktie Fokerots un Auziņš finālā uzvarēja ar 2-0 (21:16, 21:17).

"Grūtākā spēle noteikti bija ceturtdaļfināls pret austriešiem Timo Hammarbergu un Timu Bergeru. Pirmo setu zaudējām, es teiktu, pārliecinoši. Otrajā setā austrieši bija vadībā ar 19:17. Saņēmāmies, uzvarējām otro un pēc tam arī trešo setu. Bijām vienu centimetru no netikšanas pusfinālā. Var teikt, ka mums paveicās, un vēlāk nokļuvām līdz zeltam," par saspringtāko dueta cīņu šajā čempionātā saka Auziņš.

Pagājušogad pret austriešiem tika spēlēts Eiropas U-18 čempionātā Slovēnijā, zaudējot cīņā par trešo vietu.

"Tāpēc bija ļoti liela motivācija viņus vinnēt. Otrā seta galotnē viņi pieļāva muļķīgu kļūdu, mēs uzreiz izvirzījāmies vadībā un vinnējām," par pavērsienu saka pāra aizsardzības spēlētājs.

Laura Iecelnieka audzēknis stāsta, ka pēc uzvaras Eiropas U-18 čempionātā abi ar Fokerotu ir sapratuši, ka "varam spēlēt ar gandrīz jebkuru komandu, varbūt arī ar gadu vecākiem un no visas pasaules. Nekoncentrējāmies uz kādu medaļu, bet gājām uz katru nākamo spēli kā uz pēdējo. Pa spēlītei nonācām līdz zeltam."

Viņš atzīst, ka sezona bija smaga - daudz treniņu, daudz spēļu, tai skaitā svarīgu spēļu, taču "kopumā šī sezona ir maksimāli izdevusies. Tā ir labākā sezona man, un domāju, ka arī Kristianam. Esam ļoti priecīgi un gandarīti par padarīto."

Spēlētājs stāsta, ka pirms pusfināla, kas pārim bija vēlāk nekā otram Latvijas duetam, viņš izjuta spiedienu: "Kad mūsu otrs pāris Bulgačs/Teteris pusfinālā uzvarēja tagad jau pasaules U-19 eksčempionus francūžus Arturu Kanē un Teo Rotāru, uz mums arī bija spiediens. Mums arī gribējās tikt finālā un pierādīt, ka arī esam vismaz tikpat laba komanda kā viņi."

"Pēc uzvarētā pusfināla tiešām bija satraukums, jo mums finālā gribējās pierādīt, ka esam Latvijas pirmais pāris un ka varam viņus uzvarēt. Ja finālā būtu jāspēlē ar kādas citas valsts vienību, būtu nedaudz vieglāk, taču pret savējiem ļoti gribējās vinnēt, un esmu priecīgs, ka mēs to izdarījām," par unikālo gadījumu, kad pasaules ranga sacensībās kādā no vecuma grupām savā starpā tikās latvieši, stāsta Auziņš.

Šogad viņš kopā ar Fokerotu, kurš pārsvarā spēlēja ar Edgaru Toču, kopā ir cīnījies reti, taču gandrīz katru gadu kādas sacensības ir aizvadītas kopā.

"Tāpēc mums bija laba saikne laukumā, un mēs viens otru labi saprotam. Mums nav vajadzīgi daudzi treniņi kopā. Mēs nedēļu patrenējamies kopā un esam gatavi spēlēt," uz vecajām saiknēm norāda volejbolists, kurš slavē treneri Atvaru Vildi par daudziem vērtīgiem padomiem Turcijā.

"Viņš mūs vienmēr iedrošināja, pateica kādu mazu knifiņu, kur uzlikt bloku, kur nostāties aizsardzībā, un tieši tās mazās lietiņas arī mums palīdzēja nonākt līdz finālam. Finālā viņš sēdēja tribīnēs un skatījās to no malas, taču fināls bez Vildes nebūtu iespējams," saka Auziņš.

Viņam līdz ar pasaules čempionātu pludmales volejbola sezona ir beigusies, un par nākotnes plāniem ir grūti spriest.

"Pludmales volejbolā sezona kopumā ir izdevusies un bijusi ļoti veiksmīga, taču visticamāk ziemā trenēšos zāles volejbolā," saka sportists.

Jau ziņots, ka Fokerots/Auziņš B grupā ar 2-0 (21:5, 21:7) sagrāva puertorikāņus Franko Ignasio Rorku de la Torri un Danielu Timotiju Henvudu Rodrigesu, kuri izsēti ar 18.numuru, ar 2-0 (21:18, 21:19) uzvarēja Beļģijas pāri Jelle de Herts/Kians Verkauterens (31.) un ar 2-1 (20:22, 21:15, 22:20) pieveica ar otro numuru izsētos francūžus Arturu Kanē un Teo Rotāru.

"Play-off" otrās kārtas spēlē ar 2-0 (22:20, 21:15) tika apspēlēti čīlieši Martins Ečeberijs un Maksimiliano Kordovs (14.), bet ceturtdaļfinālā ar 2-1 (18:21, 21:19, 15:10) tika pieveikti austrieši Timo Hammarbergs un Tims Bergers (6.). Pusfinālā Latvijas pāris ar 2-1 (21:17, 20:22, 15:11) izcīnīja panākumu pār Itālijas pāri Andrea Armellīni/Rauls Ačerbi (9.).

Tāpat ziņots, ka sieviešu sacensībās duets Deniela Konstantinova/Līva Ēbere cieta zaudējumu "play-off" cīņu pirmajā kārtā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu