Tobers: Moldova būs ļoti motivēta ieķerties pēdējā cerību salmiņā

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Tobers
Kristers Tobers Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas vīriešu futbola izlasei jābūt gatavai, ka tās pretiniece UEFA Nāciju līgā Moldova spēlēs aktīvi un presingos, intervijā Latvijas Futbola federācijai (LFF) atzīst valstsvienības pussargs Kristers Tobers.

UEFA Nāciju līgas D līgā Latvijas futbolisti ceturtdien "Skonto" stadionā uzņems Moldovu, bet trīs dienas vēlāk turnīra noslēgumā viesosies pie Andoras. Pēc četrām spēlēm grupā pārliecinoša līdere ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem ir Latvija.

Jūnijā latvieši uzvarēja visās četrās spēlēs un jau ceturtdien var nodrošināt ceļazīmi uz C līgu.

"Izdevās maksimāli labākais rezultāts, uz kādu tajā nometnē bijām cerējuši. Vēl labāku iznākumu droši vien grūti iedomāties. Galvenais iemesls, domāju, bija vienota komanda ģērbtuvē un saliedēta spēle laukumā. Visi cīnījās par katru bumbu. Pirmās spēles varbūt nebija tās acij tīkamākās, bet tobrīd rezultāts bija galvenais. Es uzskatu, ka ar katru nākamo spēli bija uzlabojumi sniegumā, un katra nākamā spēle bija aizvien pārliecinošāka," LFF citē Tobera teikto.

Futbolists arī stāstīja, ka izlase analizējusi iepriekšējos mačus un tagad priekšā tikai darbs ar niansēm.

"Jau šobrīd zinām, ka ir daudzas lietas, kur varam uzlabot sniegumu, esam skatījušies video. Tagad būs divas citas spēles, par iepriekšējām vairs nedomājam. Skaidrs, ka Moldova ieradīsies Rīgā ļoti motivēta ieķerties pēdējā cerību salmiņā. Paredzu, ka viņi spēlēs aktīvāk un presingos vairāk. Mums jābūt tam gataviem," skaidroja Tobers.

 

Gdaņskas "Lechia" futbolistu Toberu Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs apciemojis jau pirms izlases treniņnometnes.

"Tas, manuprāt, ir apsveicams solis no trenera puses, un apliecina, cik lielu darba apjomu ikdienā paveic mūsu treneris, un ne tikai izlases nometņu laikā. Nometnes ir tikai plānu īstenošanas laiks, bet viss melnais darbs tiek izdarīts starp nometnēm. Manā klubā daudzi futbolisti bija patīkami pārsteigti par to, ka izlases treneris apmeklē savus spēlētājus arī klubos. Kā spēlētājs es šādā situācijā jūtos kā komandai svarīga un nozīmīga figūra. Arī no pārējiem džekiem dzirdēju apmēram to pašu domu. Jūtamies novērtēti," stāstīja Tobers.

"Lechia" komandā Tobers tiek iespēlēts gan kā centra pussargs, gan kā centra aizsargs.

"Tur vēl notiek visādi meklējumi. Tiekam rotēti. Vispirms vairākas spēles aizvadīju kā centra pussargs. Tad galveno treneri atlaida, atnāca jauns treneris, un pēdējo spēli pirms pievienošanās izlasei aizvadīju jau kā centra aizsargs. Tā ka laikam vēl nav atrasta man īstā vieta Polijā," atklāja Tobers.

"Pie katra trenera ir savas nianses, katrs treneris nedaudz citādi redz pussargu darbības un funkcijas. Visbiežāk man jāpalīdz gan aizsardzībā, gan uzbrukumu ievadīšanā, bet mēdz būt arī citādi. Kad UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijā izbraukumā spēlējām pret Vīnes "Rapid", mana galvenā funkcija bija aizsardzība. Par uzbrukumu man nebija jādomā. Daudz kas atkarīgs arī no spēles ritējuma un no pretinieka," turpināja futbolists.

Runājot par nākamajiem pretiniekiem, Tobers izcēla Moldovas izlases kreiso flangu, no kurienes sākas viņu bīstamākie uzbrukumi.

"Tur ir tehniski spēlētāji. Viņi cenšas presingot, spēlēt "augstu". Tam gan ir monētas divas puses, un ir nianses, kur viņiem šajā elementā ir robi, bet sīkāk to neapspriedīšu. Uzskatu, ka Moldova ir cienījama izlase ar pietiekami labiem spēlētājiem," uzsvēra Tobers.

UEFA Nāciju līgas spēles šogad notiek jūnijā (četras spēļu dienas) un septembrī (divas spēļu dienas). Neatkarīgi no komandu skaita grupā, visas komandas aizvadīs divu apļu turnīru, tiekoties ar katru pretinieku pa reizei savā laukumā un viesos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu