KHL prezidents komentējis hokejistu potenciālo iesaukšanu armijā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksejs Morozovs
Aleksejs Morozovs Foto: Yury Kuzmin

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksejs Morozovs norādījis, ka pagaidām nav pieņemti nekādi lēmumi par hokejistu potenciālo iesaukšanu Krievijas armijā. 

Krievijas diktators Vladimirs Putins trešdien valstī izsludināja daļēju mobilizāciju bruņotajos spēkos.

Morozovs "RIA Novosti" norādījis, ka par hokejistu potenciālo iesaukšanu armijā līgas direktoru padome pagaidām nav lēmusi. 

"Direktoru padomē šis jautājums nav izskatīts," viņš sacīja. "Taču varu teikt, ka tas ir globāls jautājums ne tikai hokejistiem, bet arī visās pārējās jomās. Nekādi lēmumi nav pieņemti."

Krievijas varasiestādes jūlijā arestēja vienu no savas olimpiskās izlases galvenajiem varoņiem 25 gadus veco vārtsargu Ivanu Fedotovu, kurš nākamajā sezonā gatavojās debitēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Viņš tika aizturēts par izvairīšanos no militārā dienesta. 

Maijā Fedotovs parakstīja viena gada līgumu ar NHL klubu Filadelfijas "Flyers".

Marta vidū Krievijas Hokeja federācija izdeva rīkojumu KHL klubiem atbalstīt valsts armiju. Visiem KHL klubiem tika izsūtīta vēstule, kurā detalizēti aprakstīts, kā tieši komandām jāatbalsta Krievijas armija.

Krievijā visiem vīriešiem, ar atsevišķiem izņēmumiem, vecumā no 18 līdz 27 gadiem ir jāiziet militārais dienests. Par izvairīšanos no iesaukšanas armijā var sodīt ar naudas sodu un cietumsodu līdz diviem gadiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu