Latvijas futbolisti pie pilnām tribīnēm centīsies nodrošināt ceļazīmi uz C līgu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases futbolisti
Latvijas izlases futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas nacionālā futbola komanda šodien izpārdotā "Skonto" stadionā uzņems Moldovas valstsvienību, cīnoties par pirmo vietu UEFA Nāciju līgas D līgā. Mačs sāksies plkst. 19.00.

Šī Latvijas izlasei būs priekšpēdējā spēle turnīrā. Trīs dienas vēlāk Daiņa Kazakeviča vadītā vienība viesosies pie Andoras. Pēc četrām spēlēm grupā pārliecinoša līdere ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem ir tieši Latvija.

Jūnijā latvieši uzvarēja visās četrās spēlēs un jau ceturtdien var nodrošināt ceļazīmi uz C līgu.

"Treniņos nemanīju, ka kāds no mūsu spēlētājiem nebūtu labā formā, visi parādīja labas kvalitātes, pareizu attieksmi. Dažiem spēlētājiem tīri statistiski šobrīd varbūt nav labākais periods, bet snieguma ziņā es viņos redzu labu virzību. Skaidrs, ka vienmēr var būt jautājumi par pārliecību, funkcionālo sagatavotību. Un pie tā arī strādājam izlases nometnē," preses konferencē pauda Kazakevičs. 

Viņš vēl nemācēja teikt, kādā sastāvā Latvijas komanda sāks spēli. "Kā jau parasti, ir jautājumi par pāris pozīcijām," viņš sacīja. 

 

Salīdzinājumā ar jūnija nometni, šoreiz izlases rīcībā nav aizsarga Mārča Oša, kā arī pussargu Vladimira Kameša un Renāra Varslavāna. Valstsvienībā atgriezies pussargs Krišs Kārkliņš. Tāpat pirmo reizi vēsturē uzaicinājumu uz valstsvienību izpelnījies Maksims Toņiševs. 

Šajos mačos Latvijai nepieciešami vismaz divi punkti, lai garantētu uzvaru grupā un iekļūšanu UEFA Nāciju līgas C divīzijā.

Latvijas izlase nepārspēta ir jau astoņās spēlēs pēc kārtas, kas ir atkārtoti garākā šāda veida sērija valstsvienības vēsturē. Identiska sērija izlasei padevās tikai 1938. gadā.

Uzvaru Latvijas komanda svinējusi pēdējās piecās spēlēs pēc kārtas. 

"Protams, ka mēs ļoti vēlētos turpināt uzvaru sēriju, bet nav tā, ka visu laiku par to runājam un domājam. Ejam soli pa solim," pauda aizsargs Roberts Savaļnieks. 

Iepriekšējo reizi "Skonto" stadionā Latvijas izlase spēlēja 2021. gada martā pret Melnkalni, bet pirms tas pēdējoreiz notika 2017. gada oktobrī pret Andoru.

"Mūs gaida nopietna spēle ar tiešajiem konkurentiem par pirmo vietu grupā. No laukumā redzētā esmu pozitīvi noskaņots. Pirmajā spēlē pret viņiem mums izdevās parādīt labāku sniegumu un iegūt labāku rezultātu. Strādājam pie tā, lai rītdien vēlreiz izdarītu to pašu."

Abu komandu pirmajā spēlē Kišiņevā Latvija bija pārāka ar 4:2. 

Latvija FIFA rangā ieņem 129. vietu, bet Moldova ir 177 .pozīcijā.

2021. gadā par Nāciju līgas uzvarētāju kļuva Francija, kas finālā ar 2:1 uzvarēja Spāniju.

Latvijas vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts septembra spēlēm

Vārtsargi: Pāvels Šteinbors (RFS), Krišjānis Zviedris ("Liepāja"), Rihards Matrevics ("Valmiera").

Aizsargi: Antonijs Černomordijs, Raivis Andris Jurkovskis (abi - "Riga"), Kaspars Dubra, Vladislavs Sorokins, Elvis Stuglis (visi - RFS), Igors Tarasovs ("Krasava", Kipra), Roberts Savaļnieks ("Liepāja"), Daniels Balodis, Emīls Birka (abi - "Valmiera").

Pussargi: Eduards Emsis ("Lahti", Somija), Andrejs Cigaņiks ("FC DAC 1904", Slovākija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Artūrs Zjuzins (RFS), Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Kristers Tobers (Gdaņskas "Lechia", Polija), Jānis Ikaunieks ("KuPs", Somija), Krišs Kārkliņš ("Liepāja"), Maksims Toņiševs ("Valmiera").

Uzbrucēji: Vladislavs Gutkovskis (Čenstohovas "Rakow", Polija), Roberts Uldriķis (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Valmiera"), Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu