Video ⟩ Kazakevičs skaidro zaudējuma iemeslus un pauž pateicību līdzjutējiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Abos ielaistajos vārtos nekvalitatīvi darbojāmies aizsardzībā, pēc Latvijas vīriešu futbola izlases zaudējuma ceturtdien savā laukumā UEFA Nāciju līgas D grupas mačā Moldovas valstsvienībai pēcspēles preses konferencē teica Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Jau ziņots, ka Latvija "Skonto" stadionā ar 1:2 (0:2) piekāpās Moldovai, vienīgos vārtus gūstot Jānim Ikauniekam.

"Pirmajā tikšanās reizē ar Moldovu bijām efektīvāki uzbrukumā, bet šoreiz otrajā puslaikā radītās iespējas neizmantojām. Pretinieks savas iespējas izmantoja labāk," spēli komentēja treneris. "Abos ielaistajos vārtos lielā mērā atbildība gulstas uz mūsu pašu nekvalitatīvajām darbībām aizsardzībā. Otrajā puslaikā bija jāpieliek milzīgas pūles, lai nezaudētu, un tas līdz galam neizdevās."

"Diezgan viegli ielaidām vārtus pirmajā puslaikā. Vairākās situācijās netikām galā ar pretinieku pāreju uzbrukumā un ļāvām brīvi izdarīt pirmo pieskārienu bumbai. Pirmajā puslaikā nebijām pietiekoši kompakti," stāstīja Kazakevičs.

Viņš minēja, ka otrajā puslaikā Latvija centās pārkārtot spēli, lai izdarītu lielāku spiedienu uz pretinieku centra aizsargiem, pretiniekam lielāku uzmanību veltot pirmajā puslaikā iegūtā rezultāta noturēšanai.

Aktīvāki kļuva malējie spēlētāji, uzbrukuma zonā Latvijas izlase sāka spēlēt ar trim futbolistiem, un sāka veidoties vārtu gūšanas iespējas, atgādina treneris.

Viņš spēles beigās vēlējās redzēt aktīvāku malu maiņu. Sniegumu uzlabot izdevās, taču neizdevās izdarīt pašu svarīgāko - gūt vēl vienus vārtus, pauda treneris.

"Roberta Uldriķa un Artūra Zjuzina trūkums bija jūtams, taču es nevaru tiem spēlētājiem, kuri ieņēma viņu vietu, izteikt lielus pārmetumus. Uldriķa situācija arī uz nākamo spēli pašlaik neizskatās cerīga, bet par Zjuzinu man vēl ir grūti spriest," kadru problēmas komentēja treneris.

Viņš arī izteica "vislielāko pateicību mūsu līdzjutējiem", kuri atmosfēru stadionā padarīja "fantastisku".

"Gribējām sagaidīt momentu, kad gūstam otros vārtus un stadions uzsprāgst," skaidroja Kazakevičs.

Tādā gadījumā Latvija jau būtu uzvarējusi savā grupā, bet tagad par šo uzdevumu būs jācīnās 25.septembrī, kad Latvijas valstsvienība noslēgs turnīru, izbraukumā spēkojoties ar Andoru.

Otrā grupas spēlē plkst.21.45 pēc Latvijas laika Lihtenšteina tiekas ar Andoru.

Pēc piecām spēļu kārtām Latvijai D1 grupā ir 12, bet Moldovai - desmit punkti. Četrās cīņās Andora sakrājusi četrus punktus, bet Lihtenšteina ir bez punktiem.

Pirmā vieta D līgas komandu konkurencē dod iespēju cerēt uz Eiropas čempionāta "play-off" ceļazīmi 2024.gada pavasarī.

Lai tas notiktu, Latvijai, pirmkārt, jātiek pie vairāk punktiem un labākas vārtu starpības nekā D2 grupas uzvarētājai (Igaunijai vai Maltai), turklāt neņemot vērā rezultātus pret Lihtenšteinu. Otrkārt, jācer, ka 2023.gadā paredzētajā Eiropas čempionāta kvalifikācijā finālturnīra ceļazīmes izcīnīs vismaz 13 no 16 vienā līmenī spēlējošām komandām, piemēram, trīspadsmit no sešpadsmit UEFA Nāciju A līgas valstsvienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu