Kanāda mudina savus hokejistus steidzami pamest Krieviju un Baltkrieviju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kanādas vārtsargs Edijs Paskāls
Kanādas vārtsargs Edijs Paskāls Foto: AP/Scanpix

Kanādas varas iestādes mudinājušās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubos spēlējošos kanādiešus nekavējoties pamest Krieviju un Baltkrieviju, vēsta TSN.

Kanādas Ārlietu ministrija aicina Kanādas hokejistus ievērot valdības rekomendācijas. 

KHL klubu sarakstos šobrīd atrodami 48 Kanādas hokejistu vārdi. Tā ir lielākā pārstāvniecība KHL ārpus Krievijas. 

44 kanādieši ir Krievijas un Baltkrievijas (Minskas "Dinamo") komandu sarakstos. Pārējie četri pārstāv Kazahstānas vienību Astanas "Baris". Ar Kanādas spēlētājiem kupli pārstāvēta ir Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība no Ķīnas. 

"Mums kā kanādiešiem ir savas vērtības. Sportistiem, kuri nolemj spēlēt un saistīties ar Krieviju un Baltkrieviju, savi lēmumi jāpaskaidro publiski," teikts Kanādas Ārlietu ministrijas paziņojumā. 

"Mūsu valdība šajā jautājumā ir nepārprotama. Kanādiešiem jāizvairās no jebkādas ceļošanas uz Krieviju un Baltkrieviju," "Sportsnet" citē Kanādas Ārlietu ministrijas preses sekretāru Adrienu Blanšardu. "Ja viņi atrodas Krievijā vai Baltkrievijā, viņiem nekavējoties jādodas prom. Mūsu iespējas sniegt konsulāros pakalpojumus var kļūt ārkārtīgi ierobežotas."

Trešdien Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandai pievienojās bijušais Rīgas "Dinamo" komandas uzbrucējs kanādietis Hanters Šinkaruks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu