Noteikta Krievijas un Baltkrievijas hokeja izlašu atgriešanās kārtība starptautiskajā arēnā (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pusgada kongresā Turcijā ir noteikusi principus Krievijas un Baltkrievijas izlašu atgriešanai sacensību apritē, kad tam būs pienācis laiks.

Saskaņā ar IIHF Padomes lēmumu Krievija un Baltkrievija kara izraisīšanas Ukrainā dēļ no 2022. gada 28. februāra nedrīkst piedalīties IIHF sacensībās. 2022./2023. gada sezona noritēs bez šo valstu līdzdalības.

IIHF bija jāvienojas, kā notiks abu minēto valstu reintegrācija, kad tām būs pienācis laiks atgriezties pasaules čempionātos. Ir pieņemts lēmums, ka tādā gadījumā izlases, kuras dotu vietu Krievijai un Baltkrievijai, pārvietotos uz leju starp dažādām divīzijām, dalībnieku skaitam grupās paliekot nemainīgam.

Kongresā tika apstiprināti IIHF Sacensību un koordinācijas komitejas ierosinātie pamatprincipi.

Saskaņā ar kongresa lēmumu Krievija un Baltkrievija atgriezīsies tajās divīzijās, kuras tās sākotnēji ieņēma pirms Padomes lēmuma. Vīriešu izlasēm abas valstsvienības elites divīzijā tiktu izsētas saskaņā ar pasaules rangu, bet Krievijas sieviešu pieaugušo izlase un U-18 valstsvienība elites divīzijā, kā arī abu valstu vīriešu U-20 un U-18 izlases elites divīzijā - saskaņā ar IIHF Sporta noteikumiem.

Komandu skaits katrā turnīrā paliktu nemainīgs. Lai tā notiktu, pāriešana uz augstāku līgu netiktu veikta, komandām atkāpjoties līgu zemāk, lai sasniegtu noteikto dalībnieku skaitu - 16 komandas elites grupā, desmit komandas - sieviešu elites, vīriešu U-20 un U-18 sacensībās un astoņas komandas - sieviešu U-18 sacensībās.

Tāda pati kārtība attieksies uz zemākām divīzijām ar sešu komandu turnīriem, grupas aizpildot no augšas uz leju. Tas nozīmē, ka, ja viena komanda tiek tiek nosūtīta uz zemāku divīziju, attiecīgā zemākā ranga komanda tiek nosūtīta uz leju visās divīzijās. Ja vīriešu turnīros atgrieztos divas komandas, divas komandas izkristu uz leju visās divīzijās.

Lēmums par Krieviju un Baltkrieviju jāpieņem pēc pēdējās vīriešu pieaugušo čempionāta grupu turnīra spēles, lai sagatavotu nākamā čempionāta programmu iesniegšanai IIHF ikgadējam kongresam.

Kamēr Krievija un Baltkrievija neatgriežas sacensībās, tiks piemēroti parastie komandu apmaiņas starp divīzijām noteikumi.

"Šis lēmums neliecina par Krievijas un Baltkrievijas komandu atgriešanos IIHF sacensībās. Kongresam bija jāpieņem šis lēmums, lai IIHF locekļi saprastu nosacījumus šo valstu reintegrācijai IIHF sacensībās. IIHF padome turpinās sekot karam Ukrainā," sacīja IIHF prezidents Liks Tardifs.

IIHF pusgada kongress no 29. līdz 30. septembrim norisinās Turcijas pilsētā Belekā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu